Kiev Belediye Başkanı: Zelenski yalancı

Kiev Belediye Başkanı: Zelenski yalancı

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Zelenski'yi "yalancılıkla" suçladı: "Elbette halkımıza ve ortaklarımıza coşkulu bir şekilde yalan söyleyebiliriz. Ama bunu sonsuza dek yapamazsınız!"

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko'dan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'y'i sinirlendirecek sözler geldi.

Klitschko, Zelenski'yi alışılmadık derecede açık bir şekilde "hatalar" yapmakla suçladı. "İnsanlar bu savaşa neden daha iyi hazırlanmadığımızı merak ediyor. Zelenskiy neden işin bu noktaya geleceğini sonuna kadar inkar etti?" diye soran Klitschko, "Zelensky yaptığı hataların bedelini ödüyor" dedi.

"SONSUZA DEK YAPAMAZSINIZ"

Aynı zamanda eski dünya boks şampiyonu da olan Klitschko, "Elbette halkımıza ve ortaklarımıza coşkulu bir şekilde yalan söyleyebiliriz. Ama bunu sonsuza dek yapamazsınız" dedi.

52 yaşındaki Belediye Başkanı ayrıca, kısa bir süre önce savaşın çıkmaza girdiğinden söz eden Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Valery Salushnyi'nin tarafını tutuyor. Klitschko "O doğruyu söyledi" dedi. Salushny ile Zelenski'nin arasının iyi olmadığı biliniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT