'Kadınlara özel trambüs' seferlere başlıyor

'Kadınlara özel trambüs' seferlere başlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sadece kadınların kullanması için aldığı 2 adet pembe trambüsü yeni eğitim öğretim döneminde hizmete sokacak.

MALATYA - Malatya'da kent içi toplu ulaşımda harem-selamlık uygulamasının ilk örneği olan, "kadınlara özel" pembe trambüs seferinin yeni eğitim-öğretim döneminde sefere başlatılacağı öğrenildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece kadınların kullanması için alınan 2 adet pembe trambüsün yeni eğitim öğretim döneminde hizmete başlayacağı belirtildi.

İnönü Üniversitesi'nde okuyan bir grup "kadın öğrencinin talebi" iddiasıyla başlatılan uygulama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda gündeme gelmişti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, pembe trambüs uygulamasıyla ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada, “Bununla ilgili üniversite öğrencileri bir kampanya başlatmışlardı. Bizler de bu talebi dikkate aldık ve bununla ilgili bir çalışma başlattık. İnşallah 2 trambüsü sadece bayan yolcularımıza yönelik hizmete sokacağız. Trambüsler ilerleyen günlerde hizmete girecek” ifadelerini kullanmıştı.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

 

HABERE YORUM KAT