İYİ Partili isim itiraf etti: İstanbul’u kaybettirmeyi göze almışlar

İYİ Partili isim itiraf etti: İstanbul’u kaybettirmeyi göze almışlar

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin 'işbirliği' kararına değinerek, 'Türkiye'yi kazanmak için belediyelerin kaybedilmesini göze aldık' diye konuştu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği önerisine Genel İdare Kurulu’ndan 'hayır' kararı çıktığını açıklamıştı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Müsvat Dervişoğlu, HaberTürk'te katıldığı canlı yayında partisinin CHP ile yerel seçimlerde 'işbirliği' kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim seçmen kitlemizi ve yönetim kadromuz ziyadesiyle rahatsız oldu. Her şeyi doğru bir biçimde ele almamız lazım. Cumhuriyet Halk Partisi bizden sadece işbirliği talebinde bulunmadı. Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşanlar sayın Özel'i tenzih ediyorum, bizden işbirliği değil, aslında destek beklediklerini ifade etti. Hatalar yüzünden Türkiye'yi kaybettiniz. Önümüzdeki dönem Türkiye'yi kazanmak adına bugün bir kaç belediyenin kaybını göze almayı şayet beceremezsek, önümüzdeki dönemde Türkiye'yi kazanabilme şansı ve imkanını da yitiririz. Ayrıca İYİ Parti'ye hiçbir zaman seçim kazandıran parti gözüyle de bakmadılar."

HABERE YORUM KAT