IŞİD’den kaçarken İslamcı memura tutulmak: Alman Göç Dairesi’nde skandal bulgu

IŞİD’den kaçarken İslamcı memura tutulmak: Alman Göç Dairesi’nde skandal bulgu

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nde (BAMF) İslamcı olduğundan şüphe edilen bir kişinin istihdam edildiği konuşuluyor. Kuşkuların somut kanıtlara dayandığı belirtildi.

Federal Meclis Sol Parti Meclis Grubu’nun Alman İçişleri Bakanlığı’na sunduğu soru önergesinin ardından yapılan açıklamaya göre, durumun personelin güvenlik kontrolüne tabi tutulduktan sonra ortaya çıktığı bildirildi. 

Açıklamada “İslamcılık ve İslamcı terörizmle ilişkili  şüpheli bir vakanın federal hükümet farkında” denildi. Alman Basın Ajansı’na (DPA) ulaşan hükümetin söz konusu yanıtı yabancı ülkelerin istihbarat servislerinin sürgündeki muhalefet hakkında bilgi toplamak için muhbirleri çevirmen olarak BAMF’ye yerleştirme girişimlerine ilişkin herhangi bir özel bilgi içermiyor. 

Diğer taraftan  İçişleri Bakanlığı sadece ilgili dairenin tüm çalışanlarının güvenlik kontrolüne tabi tutulduğunu açıkladı. 

DAHA ÖNCE DE IRKÇI ÇALIŞAN VARDI

Bilgilere göre, BAMF, 2017 yılında anonim bir ihbarla fark edilen eski bir NPD üyesini görevden almıştı. Geçmişte söz konusu NPD üyesi  sosyal medyada  “yabancı ve mülteci karşıtı” paylaşımlarda bulunmuş ve nazi dönemi Yahudi kurbanları hakkında aşağılayıcı ifadeler yayınlamıştı. 

Sol Parti Meclis Grubu İişleri Politikaları Sözcüsü Ulla Jelpke konuya ilişkin yaptığı açıklamada “BAMF’de koruma arayanlar için bir güvensizlik atmosferi hakim. Örneğin IŞİD’den kaçıp sonra da Federal Göç Dairesi’nde korunma arayanların kişisel verilerini suç ortaklarına aktarabilecek bir radikal İslamcı ile karşılaşılarsa bu çok tehlikelidir” dedi.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT