İmamoğlu’na operasyon başladı

İmamoğlu’na operasyon başladı

X'te (Twitter) "İBB Haber" ve "Büyükşehir Çalışıyor" hesaplarını yöneten Ümit Kaya'nın, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'la anlaştığı iddia edildi. Söz konusu hesaplardan İmamoğlu aleyhine paylaşımlar yapıldığı görüldü.

Sosyal medya platformu X’teki (Twitter) İBB Haber ve Büyükşehir Çalışıyor adlı hesaplarla ilgili iddialar tartışma yarattı.

Buna göre; hesapları yöneten Ümit Kaya, AKP İBB Adayı Murat Kurum’un ekibiyle yüksek miktarda para karşılığında anlaştı ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhine paylaşımlar yapmaya başladı.

Sosyal medyada söz konusu iddia tartışma yaratırken birçok kullanıcı ilgili hesapları takipten çıkmaya başladı. Bu yönde çok paylaşım yapıldı.

YÖNETİCİSİ MURAT KURUM'UN EKİBİYLE Mİ ANLAŞTI?

Söz konusu iddiayı gazeteci Nevşin Mengü sosyal medya hesabından paylaştı.

İlgili hesapların İmamoğlu aleyhine yaptığı paylaşımların görsellerini aktaran Mengü, "Bu seçimde kıran kırana sosyal medya savaşlarına tanık oluyoruz. İBB Haber ve Büyükşehir Çalışıyor hesaplarını yöneten Ümit Kaya, AKP İBB adayı Murat Kurum ile anlaşmış. Bu iki hesap İmamoğlu ile ilgili haberler paylaşıyordu. Ümit Kaya hali hazırda hala İBB çalışanı" dedi.

Mengü, sonrasında bu paylaşımı alıntılayarak, Murat Kurum’un ekibinin kendisini aradığını ve bu hesabın kendileriyle alakası olmadığını söylediklerini aktardı.

225252117-x-001.jpg

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR HESABI: SALDIRI ALTINDAYIZ

Büyükşehir Çalışıyor (@tcbuyuksehir) hesabı tarafından yapılan açıklamada, ilgili paylaşımlara dair “Hesabımızda yönetimin kontrolü dışında bir etkinlik gerçekleştiği anlaşılmıştır” denildi.

Açıklamada durumun çözülmeye çalışıldığı ancak hesabın saldırı altında olduğu bildirildi.

Öte yandan İBB Haber tarafından yapılan açıklamada ise Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştiriler yer aldı ve “Bizim için sadece bir adaydır” ifadeleri kullanıldı.

"Büyükşehir Çalışıyor" hesabının açıklamasında şöyle denildi:

“Hesabımızda yönetimin kontrolü dışında bir etkinlik gerçekleştiği anlaşılmıştır. Bu durumu çözmeye çalışıyoruz. Ancak hesaba yönelik spam saldırısı nedeniyle hesabın fonksiyonlarında da sorun olduğunu görüyoruz. Hesapla ilgili bilgiler yayılan bilgiler doğru değildir. Kamuoyunun dikkatine sunarız.”

İBB HABER: İMAMOĞLU BİZİM İÇİN SADECE BİR ADAYDIR

Murat Kurum'un ekibiyle anlaşıldığı iddiasının ardından @ibbhabercomtr adlı hesaptan da açıklama yapıldı.

Açıklamada, İBB’nin mevcut yönetimi için “İstanbul’un kaynaklarını adeta bir ahtapot gibi saran” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada “Sayın Ekrem İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir. Anlamı ve manası bu kadardır” denildi.

İBB Haber’den yapılan açıklamada söz konusu iddialarla ilgili bir yalanlama bilgisi notu yer almazken şu ifadelere yer verildi:

“20 Şubat 2024 tarihine not.

İBB Haber, Eylül 2019’dan bugüne İstanbul’un sorunlarını ve umutlarını hak, hukuk ve adalet temelinde dile getirmeyi ilke edinmiş bir haber kanalıdır.

Bugüne dek zor koşullarda nöbetini tuttuğumuz bu kavramların içi, karanlık ve organize bir koltuk sevdası yapılanması tarafından -adeta yemin edilmişçesine- boşaltılmaya başlanmıştır.

Bunun en önemli örneğini Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nda yaşadık. İBB Haber olarak bu süreçte parti içi çekişmelerin ve koltuk kavgalarının bir parçası haline getirilmek istensek de buna izin vermedik.

Genel başkan değişimi sonrasında ise kamuoyunun gözü önünde Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik kesintisiz devam eden organize itibar suikastine üzüntüyle şahitlik ettik. İstanbul’un kaynaklarını adeta bir ahtapot gibi saran, kendilerine biat etmeyen herkese karşı öfke kusan zihniyet bizim şahsımıza karşı bir güvenlik tehdidi olmakla beraber bizden çok daha önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir tehdit haline gelmiştir.

İBB Haber olarak İstanbul’u saran bu organize kötülükten uzak olduğumuzu sizlere bildirmek isteriz.

Sayın Ekrem İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir. Anlamı ve manası bu kadardır.

Bundan sonraki süreçte mücadelemiz adeta bir adalet yürüyüşü bir adalet arayışı olarak devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
1 Yorum