İki olay iki Aziz Nesin’lik hikaye

İki olay iki Aziz Nesin’lik hikaye

Aziz Nesin’lik hikayeler… Biri, Uluslararası Üniversiteler Konseyi başkanı ama akademisyen değil! Diğeri de Yeşilay Kilis Şube Başkanı’ydı ama uyuşturucudan hapse girdi.

Aziz Nesin’lik hikayeler Türkiye’den geldi. Acı ama gerçek olan hikayeler…

Uluslararası Üniversiteler Konseyi, 4 Ağustos 2014’te Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu, 115 üniversite de buraya üye. Konsey’e Türkiye’den üye olan üniversiteler; Ağrı İbrahim Çeçen, Van Yüzüncü Yıl, Gebze Teknik, Cumhuriyet, Fırat, İstanbul Kültür, Hakkari, Akdeniz, KTO Karatay, Bitlis Eren, Gedik, Muş Alparslan, Tunceli ve Bingöl Üniversitesi. Yurtdışındaki üye olan üniversiteler ise Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Kongo, Pakistan, Sudan ve Uganda başta olmak üzere toplam 28 ülkede bulunuyor. Konsey kurulduğu günden bu yana başkanı da Orhan Hikmet Azizoğlu.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin resmi internet sitesinde Orhan Hikmet Azizoğlu’nun akademisyen olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı sahibi olduğu yazıyor. Aynı şekilde Azizoğlu, internet sitesinde de kendisini akademisyen olarak tanıtıyor. Ancak buna rağmen başkanın eğitim geçmişi hiçbir yerde yok.

“Birçok üniversitenin bağlı olduğu Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin başkanı olmanıza rağmen akademisyen olmadığınız ancak buna kendinizi akademisyen olarak tanıttığınız doğru mu?” şeklindeki soruya yanıt veren Azizoğlu, “Akademisyen değilim, üniversite hocası değilim” diye yanıt verdi. “Üniversite mezunu olmadığınız da iddia ediliyor. Ne mezunusunuz?” sorusuna yanıt vermeye gerek duymayan Azizoğlu, Konsey’in faaliyetleri ve harcamaları konusundaki soruya verdiği yanıt şöyle:

“Konsey Türkiye Cumhuriyeti’ni daha çok yurtdışında temsil ediyor. Kuruluş felsefesi Atatürk ilkeleri, millet, bayrak ve vatan ilkeleri. Yurtdışı harcamalarımızı ilgili üniversiteler karşılıyor. Diğer giderlerin tamamını da kendim karşılıyorum.”

Öte yandan Azizoğlu kişisel internet sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malezya ve Pakistan gibi bazı yurtdışı gezilerine de katıldığını belirtiyor. Bu arada Azizoğlu sadece üniversitelerle ilgilenmiyor. Kendisi Orhaz Şirketler Grubu’nun da sahibi ve hem Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin hem de bu şirketin adresi Ankara’nın Çankaya ilçesindeki aynı binada.

YEŞİLAY YÖNETİCİSİ UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDI

Geçen hafta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, geçen hafta Kilis’i ziyaret etti ve konvoyda Yeşilay Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu da vardı. Zorlu, Şanlıurfa’dan Kilis’e dönerken kaza yaptı ve araçtan da 800 gram uyuşturucu çıktı. Bunu yakalayan ekipler Ahmet Zorlu’yu gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay olduğu gün duyulmadı ama daha sonra Türkiye gündemine girince Yeşilay da açıklama yapmak zorunda kaldı. Kısa açıklamada “Söz konusu haberlerde ismi geçen şahıs, Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun 05.04.2019 sayılı kararı ile görevden alınmıştır ve bu tarihten beri kurumumuzla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz” dendi.

Öte yandan Ahmet Zorlu’nun eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de fotoğrafı çıktı. Zorlu’nun Twitter’da 4 Şubat 2018’de paylaştığı fotoğrafa “Anadolu’nun yiğit ve mert evladı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yla birlikteyiz” notunu düştüğü ve bu fotoğrafı da sabitlediği görüldü.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum