Hakeme yumruk atan kulüp başkanı saldırgan Fair Play ödüllü çıktı

Hakeme yumruk atan kulüp başkanı saldırgan Fair Play ödüllü çıktı

Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, TFF'nin Fair Play ödülü verdiği ilk kişi. Koca, ocak ayında hakemleri tehdit etmiş ancak PFDK'ya sevk edilmemişti. Hikmet Karaman Koca'nın kendisine yumruk attığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2023 ocak ayında yeni bir uygulamaya gitti, futbolun güzelliklerini ön plana çıkarmak için Fair Play/Adil Oyun Ödülleri vereceğini açıkladı. Bunun için jüri oluşturuldu. TFF’nin ekim ayında ilk kez verdiği ödülü başkan olarak kazanan isim Ankaragücü’nden Faruk Koca oldu. Amed Sportif Faaliyetler ile oynanan maç öncesinde futbol ailesine örnek gösterilecek sağduyulu açıklamaları nedeniyle 2022 ekim ayının ödülünü kazandığı açıklandı.

TEHDİT ETMİŞTİ: SIRADAN TEPKİ VERMEM

Ödül töreni 2023 Ocak ayında yapıldı. Törenden sonra 14 Ocak’ta Ankaragücü, Adana Demirspor deplasmanına çıktı. Burak Şeker’in yönettiği ve Ankaragücü’nün 3-1 kaybettiği karşılaşmada başkent ekibinin attığı iki gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi, bir gol ise VAR’da bulunan Hakan Ceylan’ın incelemesinin ardından geçersiz sayıldı. Fair Play ödüllü başkan “Bir daha hakemler Ankaragücü’nün hakkını yerse bundan sonra olacakların sorumlusu ben değilim. Bir daha olursa nasıl tepki vereceğiz herkes görecek. Hakemler böyle yönetmeye devam ederse bundan sonra öyle sıradan bir tepki vermem” dedi.

DEDİĞİNİ YAPTI, HALİL UMUT MELER’E YUMRUK ATTI

Faruk Koca hakikaten dediğini yaptı. 1-1 biten Rizesor karşılaşmasında uzatmanın son anlarında takımı kalesinde gol görünce sahaya indi ve hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Hakemleri tehdit ettiğinde görmezden gelinen ve PFDK’ya sevk edilmeyen Koca hakkında verilecek karar şimdiden merak konusu.

HİKMET KARAMAN: BANA DA YUMRUK ATTI

Kariyerinde üç farklı dönemde ve son olarak 2020-2021 sezonunda MKE Ankaragücü’nü çalıştıran teknik direktör Hikmet Karaman da kulüp başkanı Faruk Koca ile alakalı flaş bir açıklama yaptı. A Spor’a konuşan 63 yaşındaki teknik direktör “Faruk Koca, Ankaragücü’nü çalıştırırken bana da yumrukla saldırdı. O zaman açıklamadım ama şimdi açıklıyorum” dedi. Karaman, başkent ekibinde 2020-2021’de 4.5 ay çalışan Hikmet Karaman başkent ekibiyle 18 maça çıkmıştı.

FARUK KOCA KİMDİR

Faruk Koca 1964 yılında Ankara’nın Bala ilçesinde dünyaya geldi. Lise mezunu olan Faruk Koca AK Parti’nin kurucuları arasında. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 22 ve 23. dönem Ankara milletvekili olarak bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Keçiören’de oturduğu eski evin sahibi olan Koca 2021 yılında Ankaragücü olağan genel kurulunda 1058 oyun 802’sini alarak başkanlığa seçildi.

HABERE YORUM KAT