Gurbetçiler zamlı uçak biletlerine çözüm buldu

Gurbetçiler zamlı uçak biletlerine çözüm buldu

Gurbetçiler, tatil sezonuyla birlikte artan uçak bileti fiyatlarından şikayetçi olup alternatif olarak otobüs yolculuğuna yöneliyor. Otobüs talebi artarken uçak yolcusu azalıyor.

Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte, gurbetçiler ana vatanlarına araçlarıyla seyahate hazırlanıyor. Uçak biletleri astronomik fiyatlara çıktığı ve Türkiye'de araç kiralama ücretleri geçen yıla göre iki kat arttığı için vatandaşlar kendi arabalarıyla seyahat etmeyi tercih ediyor.

Otobüs yolculuğu, 1990 ile 2000 yılları arasında son derece popülerdi ve şimdi yeniden gündemde.. Uçak bilet fiyatları, uçak korkusu ve bagaj kolaylığı gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda otobüsle seyahat etmeyi tercih etmeye başlamışlardı.

Hollanda için uçak bilet fiyatı en düşük 840 euro olup, bagaj ve direkt uçuş gibi seçenekler eklenince ve uygun saat seçildiğinde 1000 euroya kadar yükselmekte. Bunun karşısında Köln'den otobüsle hareket eden vatandaşlar gidiş dönüş ve Ankara varışı dahil olmak üzere en fazla 350 euroya seyahat edebiliyor.

Kalabalık aileler için uçak bileti fiyatları 800-100 euro arasında değişiyor. 5 kişilik bir aile gidiş dönüşte 5 bin euro harcamakta. Buna 5 haftalık araba kiralama ücreti de eklenince 7000 euroya kadar çıkıyor.

Otobüsü tercih edenler genellikle eski gurbetçiler ve uçak biletlerinin pahalılığından dolayı tercih edenler…

HABERE YORUM KAT