Fransa'da polisin baktığı gizemli dosyaya psikiyatristler son noktayı koydu: "Nuh sendromu" yaşıyorlar

Fransa'da polisin baktığı gizemli dosyaya psikiyatristler son noktayı koydu: "Nuh sendromu" yaşıyorlar

Polis tarafından şans eseri deşifre edilen hayvan istifçisi yaşlı çiftin "Nuh sendromu" yaşadıkları ortaya çıktı.

Fransa'da polis, endişe verici bir keşif yaptı. Bir apartman dairesinde yaşayan çiftin, 160 kedi ve 7 köpek beslediği tespit edildi. Fransız Rivierası'ndaki Nice'de yaşayan 68 yaşındaki kadın ve 52 yaşındaki eşi hakkında soruşturma başlatıldı. Uzmanlar, hayvan istifçisi ikilinin "Nuh sendromu" yaşadıklarını ileri sürdü.

Hayvanları, 80 metrekarelik bir apartman dairesinde adeta "tutsak" eden ikili, geçtiğimiz yıl mahallede yaşanan bir anlaşmazlık üzerine deşifre olmuştu. Bölgeye gelen ekipler, çiftin dairesinde parazit ve yaralarla kaplı düzinelerce yetersiz beslenmiş hayvan bulmuştu. Ekipler ayrıca evin banyosunda bakımsız kalan bazı hayvanların cesetlerine de ulaşmıştı.

HAYVAN ÖRGÜTLERİNE TAZMİNAT ÖDEYECEKLER

Durumun fark edilmesinden kısa bir süre sonra, olay davaya konu olmuş ve mahkemeye taşınmıştı. Çift, bir süredir süren davada şartlı tahliye ile hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca ömür boyu hayvan beslemeleri de yasaklandı.

Ayrıca, kendi bakımlarında bulunan hayvanların bakımı da dahil olmak üzere, hayvan refahı örgütlerine 150 bin Euro'dan fazla tazminat ödemelerine hükmedildi.

NUH SENDROMU YAŞIYORLAR

Yaşlı kadın, mahkeme kararını "adaletli" bulmazken, "Kim böyle bir adaletsizliğe karşı temyize gitmez ki? Bu bir kadına artık çocuk sahibi olamayacağını söylemek gibi bir şey" savunmasında bulundu.

Psikolojik bir raporda ise ikili için "Nuh sendromu" teşhisi konuldu. Psychiatrist.com adlı tıp yayıncısının bir makalesine göre bu, Diogenes sendromunun bir çeşidi. Etkilenenler patolojik olarak hayvan istifliyor. Akıl hastalığının nedenleri arasında yalnızlık ve stres de var.

ARTI49

HABERE YORUM KAT