Ford'un kararı Almanya'daki otomotiv sektöründe değişim yaratacak!

Ford'un kararı Almanya'daki otomotiv sektöründe değişim yaratacak!

ABD merkezli otomotiv devi Ford, Almanya'nın Saarlouis kentinde bulunan fabrikasının satışı konusunda yürüttüğü görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

Ford'dan gelen açıklamada, Haziran 2023'te ismi belirtilmeyen bir potansiyel yatırımcıyla imzalanan ancak sonradan müzakerelere son verilen bağlayıcı olmayan bir anlaşmadan bahsedildi.

Açıklamada ayrıca, Ford'un Saarlouis'teki fabrika yerine gelecekte kurulacak teknoloji merkezi için alternatif bir plan üzerinde çalıştığı ve bu plan kapsamında 1000 kişiyi istihdam edeceği belirtildi.

Ford, Avrupa'daki fabrikalarını yeniden yapılandırmak amacıyla Saarlouis'teki fabrikasının yerine yeni nesil elektrikli araçları İspanya'da üreteceğini Haziran 2022'de duyurmuştu.

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ın haberine göre, potansiyel yatırımcıyla yapılan anlaşma, fabrikadaki yaklaşık 4,500 çalışanın 2,500'ünün iş güvencesini sağlayacaktı.

Ayrıca, Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin de Ford'un Saarlouis fabrikasını satın almak için görüşmelerde bulunduğuna dair medya spekülasyonları da gündemdeydi.

HABERE YORUM KAT