Ford Köln'de binlerce işçiyi işten çıkartıyor

Ford Köln'de binlerce işçiyi işten çıkartıyor

2020'de Almanya'da 5.400 işçi işten çıkartan Ford Köln'de 2500 işçiyi daha işten çıkarmayı planlıyor.

İş konseyinin bugün toplantı sonrası yaptığı açıklamaya göre Merkenich Araştırma Merkezi'ndeki 3800 işçiden 2500 kadarının işten çıkartılması planlanıyor. Bu toplam sayının yarısından fazlası. 

Yine iş konseyine göre yönetimde olan çalışanların ise yüzde 20'si işten ayrılmak zorunda. Aachen'de işten çıkarma yapılması bekleniyor. 

İşten sebebi olarak Ford'un artık Avrupa'da değil, ABD'de geliştirilen elektrikli motorlu araba olmak istemesi gösteriliyor. 


Ford'da kemer sıkma önlemleri:

Çalışanlar son zamanlarda birkaç kez maliyet düşürücü önlemlerle karşı karşıya kaldı. En son 2020'de Almanya'da 5.400 işçi işten çıkartıldı. Tedbirler arasında Saarlouis'deki araç üretimine son verme kararı da yer aldı. Ancak, şimdi açıkça görüldüğü gibi, bu, Ford'un işten çıkarmalarının sonu değil.

Ford Grubu, yaptığı yazılı açıklamada, "Avrupa'da Ford'un olası bir yeniden yapılanmasına ilişkin mevcut spekülasyonlar" hakkında yorum yapmak istemediğini duyurdu.

Ancak tamamen elektrikli araçlara geçiş, "önemli değişiklikleri" beraberinde getirecek ve gelecekteki organizasyon yapısını da etkileyecektir. Açıklamada, "Planlarımız nihai hale gelir gelmez daha fazla ayrıntıyı açıklayacağız ve iş gücümüzü bilgilendireceğiz" denildi

Artı49

HABERE YORUM KAT