Federal hükümet kemerleri sıkıyor! Ebeveyn parasını kaldıracak taslak hazırlanıyor

Federal hükümet kemerleri sıkıyor! Ebeveyn parasını kaldıracak taslak hazırlanıyor

Almanya'da Federal Hükümet, yüksek gelirli kişiler için ebeveyn ödeneğini kaldırmak istiyor.

Almanya'da Federal Hükümet, yüksek gelirli kişiler için ebeveyn ödeneğini kaldırmayı planlıyor. Böylelikle , bütçede önemli ölçüde tasarruf sağlanmaya çalışıyor.

Ebeveyn yardımında yapılması planlanan kesintiler federal hükümete yılda 500 milyon Euro'ya kadar tasarruf sağlayabilir.

Taslağa göre, gelir sınırının düşürülmesi önümüzdeki yıl 150 milyon Euro tasarruf sağlayacak. Bu rakam 2025 yılında 400 milyon Euro, sonraki yıllarda ise her yıl 500 milyon Euro olacak.

Bütçe sıkıntısı durumu nedeniyle federal hükümet ebeveyn yardımlarında kesintiye gitmeyi kabul etti. Ebeveynler çocuklarının doğumundan sonra evde kaldıklarında devlet bu maaşı ödüyor.

Ancak gelecekte, çok kazananlar artık hiçbir şey almayacak, sadece yılda 150.000 Euro'dan fazla olmayan toplam vergilendirilebilir geliri olan ebeveynler alacak. Daha önce bu sınır 300.000 Euro idi. Bu değişiklik 1 Ocak 2024 tarihinde ya da sonrasında doğan tüm çocuklar için geçerli olacak.

İndirim planlarına yönelik güçlü eleştiriler var. Federal Aile Bakanı Lisa Paus'a (Yeşiller) göre yaklaşık 60.000 aile artık ebeveyn parası alamayacak. Bütçe finansman yasasının kabul edilmesiyle birlikte kesinti uygulamaya konulacak. Ancak yine de yasanın Bakanlar Kurulu'ndan geçmesi ve Federal Meclis tarafından görüşülüp onaylanması gerekiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT