Facebook kurucusu aileler önünde özür diledi

Facebook kurucusu aileler önünde özür diledi

ABD Senatosu Yargı Komitesi, Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg ve bazı sosyal medya platformlarının kurucularını sorguya aldı.

Meta, TikTok, Discord ve Snapchat gibi teknoloji şirketlerinin CEO'ları, ABD'li senatörler tarafından çevrimiçi hizmetlerde çocuklar ve gençler için tehlikeler hakkında sorgulandı. ABD Senatosu Yargı Komitesi Çarşamba günü CEO'ları "İnternet Devleri ve İnternette Çocukların Cinsel İstismarı Krizi" başlıklı bir oturum için bir araya getirdi.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e "Bay Zuckerberg, siz ve diğer şirketler; ellerinizde kan var" dedi. ABD Senatosundaki sorgulama sırasında hizmetleri kullanmaları sonucunda mağdur olan kişiler ve aileleri de hazır bulundu.

"BU KORKUNÇ BİR ŞEY"

Duruşma sırasında Zuckerberg, sosyal medya ile bağlantılı olarak hayatını kaybeden çocukların yakınlarından özür diledi. "Yaşadığınız her şey için özür dilerim. Bu korkunç bir şey. Hiç kimse ailelerinizin çektiği acıları çekmek zorunda kalmamalı" diye konuşan Zuckerberg, şirketin benzer şeylerin bir daha yaşanmamasını sağlamak için büyük yatırımlar yaptığını belirtti.

Eleştirmenler yıllardır Meta'yı, çevrimiçi ağlar ve mesajlaşma hizmetleriyle, çocuk istismarı olan içerikleri dağıtmayı kolaylaştırmakla suçluyor. ABD'de 40'tan fazla eyalet, Meta'nın özellikle çocukları yeterince korumadığını düşündükleri için Meta'ya dava açmış durumda. AB Komisyonu da Meta ve diğer dijital şirketlerin çocuk koruma önlemlerine ilişkin bir soruşturma başlattı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT