Eski kripto dahisi rekor hapis cezasıyla karşı karşıya

Eski kripto dahisi rekor hapis cezasıyla karşı karşıya

Finansal bir deha olarak ünlenen kriptocu Sam Bankman-Fried 100 yıldan fazla hapis cezasıyla karşı karşıya.

ABD medyasının Perşembe günü mahkeme salonundan bildirdiğine göre, New York'taki jüri üyeleri Bankman-Fried'i yedi suçlamanın tamamından suçlu buldu.

Savcılık ve savunmanın mütalaalarını tamamlamalarının ardından jürinin kararını vermesi için yaklaşık beş saat yetti. Eski kripto dahisi duruşmada bizzat ifade vermiş ancak gözlemcilere göre pek de iyi bir performans sergilemedi.

Amerikalı Fried, bir yıl önce olağanüstü bir şekilde çöken kripto borsası FTX'in kurucusu olarak dünya çapında tanındı. Karara göre 31 yaşındaki şahıs, FTX müşterilerinin varlıklarından sekiz milyar doları onların bilgisi dışında, sadece kendi hedge fonu Alameda Research'ün riskli işlemlerini finanse etmek için kullandı. Bu işlemler ters gittiğinde FTX de girdabın içinde kaldı.

Jüri, Sam Bankman-Fried'in Alameda'nın FTX'ten normal teminat göstermeden borç para alabilmesini sağladığının kanıtlandığını düşündü. Kendisi mahkemede sorumluluktan kaçtı ve başkalarının kararlarına atıfta bulundu.

Fried, Alameda'nın patronu Caroline Ellison (29) gibi eski yakın çalışma arkadaşları tarafından davada ağır bir şekilde suçlandı. Kendisi de mahkemede şirketlerinin mali durumunu sadece kısmen anladığını söyledi. Ekim 2022'de Alameda Research'ün FTX'e yaklaşık sekiz milyar dolar borcu olduğunu öğrendiğinde sorunların boyutu karşısında "çok şaşırdığını" iddia etti.

FTX, çöküşten önce Bitcoin gibi kripto para birimleri için en büyük ticaret merkezlerinden biriydi. Aralık ayında Sam Bankman-Fried Bahamalar'da tutuklanmıştı. FTX'in merkezi orada bulunuyordu. Kararın temyize götürülmesi bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT