Erdoğancılar eşini tehdit etmiş

Erdoğancılar eşini tehdit etmiş

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Erdoğan'la yaşadığı tartışmanın ardından diş hekimi olan eşinin muayenehanesine tehdit mesajları gönderildiğini söyledi.

BERLİN - Federal Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Erdoğan ile yaşadığı tartışma üzerine eşinin tehdit edildiğiin söyledi. Diş hekimi olarak görev yapan eşinin muayenehanesine tehdit mesajları gönderildiğini dile getiren Gabriel, "Erdoğan'ın tarzı, belli ki bazılarını eşimi sıkıntıya sokmak, rahatsız etmek yönünde motive ediyor. Bir devletin zirvesi, kişilere yönelik böyle bir tavır sergilemeye başlarsa, bizzat kişileri rahatsız etme hakkını kendinde görenler de maalesef çıkabiliyor" dedi.

Gabriel: Erdoğan darbe yapıyor

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin kötü olduğunu söyleyen Gabriel, "Ancak şimdi Erdoğan kendi darbesini yapıyor. Türkiye'nin yarısından fazlası demokrasiden yana ve Erdoğan'ı desteklemiyor. İnanıyorum ki Türkiye'de de birçok insan Avrupa ve Almanya'nın, Türkiye'de demokrasiyi desteklemesini ve öylece seyirci kalmamasını istiyor" ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT