DEM Parti İmamoğlu’na rest çekti: İşte İstanbul ve Ankara adayları

DEM Parti İmamoğlu’na rest çekti: İşte İstanbul ve Ankara adayları

DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarma kararı aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ittifakla seçime birlikte girme planı yapıyordu. DEM Parti ise AK Parti’nin “istediği” planı seçmiş oldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) MYK'si yerel seçim için aday belirlemek üzere toplandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için toplantıda aday çıkarma kararı alındı. Ancak partinin henüz hangi ismi aday göstereceği belli değil, henüz açıklanmadı.

Cezaevindeki HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş DEM Parti'nin İstanbul adaylığı için konuşuluyordu. Artı49’un edindiği bilgilere göre, DEM Parti’nin İBB adayı Başak Demirtaş olacak. Artı49’un öğrendiğine göre, Ankara adaylığı için ise Sırrı Sakık ve Meral Danış Beştaş isimleri öne çıkıyor.

MYK sonrası hemen açıklaması yapılması ise beklenmiyor. Açıklamanın Pazartesi günü yapılacağı konuşuluyor.

AK PARTİ’NİN İSTEDİĞİ OLDU

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, seçim süreci ve ittifaklara ilişkin geçen ay Rudaw'a konuşmuştu.

HDP bizi sevsin, bizi övsün, bize oy versin gibi bir şeyimiz yok. Hiçbir zaman olmaz da ki zaten siyasete ters. HDP kendisi olsun, başkasına koltuk değneği olmasın diyoruz" şeklinde konuşan Ensarioğlu sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Cumhurbaşkanlığı seçimde de kayıtsız şartsız CHP'ye destek verdi. Geçen yerel seçimde de HDP sayesinde İstanbul, Antalya, Adana ve Mersin gibi büyükşehirleri onlar sayesinde aldılar. Peki, ne aldılar da bu kadar destek veriyorlar ve niye veriyorlar? Çözüm sürecini başlatan, demokratikleşme, Kürt dili ve kimliğini öngöründeki engelleri kaldıran, bir sürü yasal demokratik düzenleme yapan, Doğu ve Güneydoğu’ya bu kadar hizmet eden bir partiye elinden gelen bütün düşmanlığı yapacaksın ama gideceksin Kürdün düşmanıyla işbirliği yapacaksın. Asıl meseleniz Kürd meselesi ise CHP Kürd sorununun anasıdır, babasıdır, varlık sebebidir.”

HABERE YORUM KAT
1 Yorum