Daha dün 1 bugün 2: İrlanda’da neler oluyor

Daha dün 1 bugün 2: İrlanda’da neler oluyor

Hollanda'da genel seçimlerde zafer Geert Wilders liderliğindeki aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin kazanması Avrupa'yı karıştırmaya devam ediyor. Bugün İrlanda’da da yaşanan göçmen karşıtı olaylar dünyanın gündemine oturdu.

Dün Hollanda'da göçmen karşıtı ve ırkçı bir parti olan Geert Wilders'in zaferi “Göçmenlerin işi artık Hollanda’da ve Avrupa’da zorlaşıyor” yorumlarını birlikte getirdi. Bununla birlikte birçok ülkede patlak veren göçmen karşıtı olaylar dünyanın dikkatini çekti.

İRLANDA'DA GÖÇMEN KARŞITLIĞININ FİTİLİ ATEŞLENDİ

İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir okulun dışında gerçekleşen bıçaklama olayı, büyük bir kaos ve çatışmaya yol açtı. Olayda üçü çocuk olmak üzere toplam beş kişi yaralandı. Sky News'e göre, Doğu Parnell Meydanı'nda meydana gelen bu olayda, küçük çocukların da aralarında bulunduğu beş kişi ciddi yaralarla hastanelere kaldırıldı.

İrlanda polisi, olayın şiddetinin boyutuna dikkat çekerek, okulun dışında yaşanan "ciddi bir olay" olduğunu belirtti. Olayın ardından yapılan açıklamada, hastanelere sevk edilen beş kişinin içinde üç küçük çocuk, bir erkek ve bir kadının bulunduğu ifade edildi. Polis, çocuklardan birinin ve olay yerinde bulunan kadının durumunun ciddi olduğunu, diğer iki çocuk ve erkeğin ise daha hafif yaralanmalarla tedavi gördüğünü bildirdi.

GÖÇMEN BİR ERKEK SORUMLU TUTULDU

İrlanda kamu yayın kuruluşu RTE, yaralanmaların şüpheli bıçaklama olayından kaynaklandığını aktardı. Olayın etkisiyle Dublin sokaklarındaki gerginlik arttı. Göstericiler, bıçaklama olayından göçmen bir erkeği sorumlu tutarak, şehir merkezinde polis araçlarına ve tramvaylara saldırdı. Bir polis aracı ve tramvay ateşe verilirken, bazı polis memurları da saldırıya uğradı.

İrlanda polisi, bıçaklı saldırıyla ilişkilendirilen bir kişinin gözaltına alındığını ve bu kişinin ciddi yaralanmalar nedeniyle tedavi gördüğünü açıkladı. İrlanda Adalet Bakanı Helen McEntee ise yaşanan olayı "dehşet verici bir suç" olarak nitelendirerek, şehir merkezindeki olaylara karşı tolerans gösterilmeyeceğini vurguladı. McEntee, "Haydut ve manipülatif bir unsurun, dehşet verici bir trajediyi tahribat yaratmak için kullanmasına izin verilmemesi gerektiğinin" altını çizdi.

FİLİSTİN'E DESTEK MİTİNGLERİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İrlanda'nın başkenti Dublin'de binlerce kişi Filistin bayrakları ve ateşkes çağrısı içeren pankartlar taşıyarak Filistin’e destek gösterisi düzenlemişti. Filistin'e destek veren yüz binlerce kişi mitingler düzenlemişti. Dublin'de bugün yaşananların tüm bu olayların üzerine gelmesi ise dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum