Cüneyt Özdemir yanıldı Özgür Özel haklı çıktı

Cüneyt Özdemir yanıldı Özgür Özel haklı çıktı

Cüneyt Özdemir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu alabilmek için adeta kapısında beklediğini öne sürdü. Ancak Cüneyt Özdemir yanıldı, Özgür Özel siyasi hamleleriyle Erdoğan’dan randevu alan değil “randevu veren” lider oldu.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, 22 Nisan’daki yayınında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i “Özgür Özel farkında değil ama tökezliyor...” diyerek eleştirmişti.

Cüneyt Özdemir, “Günlerdir Erdoğan'ın kapısında randevu bekliyor. Bunun adı öğrenilmiş çaresizliktir. Sen öyle bir politika üret ki Erdoğan senden randevu istesin... Millet isterse ne demek sen neden erken seçim istemiyorsun? Hava muhalefet lehine dönmüşken bunu neden yumuşatıyorsun?” ifadelerini kullanmıştı.

cc.jpg

Peki, Cüneyt Özdemir randevu süreci sürerken ve CHP lideri Özel de “kapısında beklemezken” neden bu sözleri sarf etti?

Gelin, randevu sürecini hatırlayalım.

Irak ziyareti sonrasında uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’den kendisine henüz bir randevu talebi gelmediğini söyledi. Yeni anayasa çalışmalarına CHP’nin de destek vereceğini düşündüğünü ifade eden Erdoğan, “Bu görüşme sağlandığında tabii ki anayasa konusu da bizim görüşme başlıklarımızın arasında yer alacaktır” dedi.

Ancak, Erdoğan’ın beklediği randevu talebi bir türlü gelmiyordu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM’de özel bir resepsiyon düzenlendi. Bu kapsamda parti temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, fırsatı yakaladı ve CHP lideri Özgür Özel’i davet etti. Yani, ilk randevu talebi son seçimin ikinci partisi olan AK Parti’nin lideri Erdoğan’dan gitmiş oldu. Özgür Özel’i AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’nun “Cumhurbaşkanımız burada çalışıyorlar, sizi çaya davet ediyor” diyerek davet etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşme öncesi ilk teması TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’e sağlığını sordu.

Erdoğan, Özgür Özel’den randevu talep ederek “Sayın genel başkan, önümüzdeki hafta uygunsanız görüşme planlayabiliriz” dedi. Özgür Özel de uygun olduğunu belirtti.

Yani, Özgür Özel değil Erdoğan randevu istemiş oldu.

Cüneyt Özdemir, randevu konusunda yanılırken “erken seçim” konusunda da ne yazık ki yanıldı.

Özgür Özel, seçimde partisi CHP’yi birinci parti yaptıktan sonra ertesi gün kameraların karşısına geçip “erken seçim” sorusuna “erken seçim çağrım yok” dedi. Özel, o konuşmasında da milletle birlikte yol yürüyeceğini belirtmişti, bugün de…

HABERE YORUM KAT