Çin Başbakanı’ndan BMW ve Siemens'e ziyaret

Çin Başbakanı’ndan BMW ve Siemens'e ziyaret

Çin Başbakanı Li Qiang, Almanya ziyareti kapsamında BMW Group ve Siemens'i ziyaret etti. BMW Group CEO'su Oliver Zipse ile bir araya gelen Li, BMW'nin Çin'deki en büyük ürün geliştirme merkezine sahip olduğunu belirtti.

Çin, BMW'nin Almanya dışındaki en büyük ürün geliştirme merkezine sahip.

Alman üretici, geçen yıl Çin'de 791 bin araç satışı gerçekleştirdi.

Çin Başbakanı Li Qiang, Almanya ziyareti kapsamında, birkaç gün önce Çin'de daha fazla yatırım yapacağını açıklayan Siemens'i de Münih'te ziyaret ederek, Alman şirketin Çin yatırımlarının yanı sıra yapay zeka (AI) çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Geçen yıl Siemens'in satışlarının yaklaşık yüzde 13'ü Çin'de gerçekleşti. BMW'nin merkezinin bulunduğu Bavyera eyaleti, Çin'in en önemli ticaret ortaklarından biri olmasıyla dikkati çekiyor. Geçen yıl Bavyera eyaletinden Çin'e 18,4 milyar avroluk ihracat yapılırken, bu ülkeden 36,5 milyar avro değerinde ithalat gerçekleştirildi. Bavyera Başbakanı Markus Söder, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Çin'in Alman ekonomisi için önemini vurgulayarak, "Otomotiv, elektronik veya kimya gibi sektörler için Çin'den tamamen çekilme hiç hayal bile edilemez" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT