CHP Genel Merkezi’nde deprem

CHP Genel Merkezi’nde deprem

CHP'de yerel seçim sürecinde parti içinde zaman zaman protestolar yükseldi. Son olarak CHP MYK'dan gelen istifa dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin izlediği aday belirleme sürecini eleştirerek görevinden istifa etti. Yardımcı, Parti Meclisi (PM) üyeliği görevini ise sürdüreceğini duyurdu.

CHP, belediye başkan adaylarını belirleme sürecini 12 Şubat’ta yaptığı MYK ve PM toplantısı ile tamamladı.

Adayı geri çekme gibi nedenlerle adaylıklarda boşalma olması halinde Genel Başkan Özgür Özel’e yetki verilen PM toplantısının ardından, özellikle partinin kalesi olan yerlerde yeniden aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları CHP’den istifa etmişti.

Eski İstanbul Milletvekili ve partide İstanbul İl Başkanlığı, MYK üyeliği görevlerinde de bulunan ve Esenyurt adaylığı için adı geçen Gürsel Tekin de istifa eden isimler arasında.

MYK’DAN İLK TEPKİ İSTİFASI

Bazı adaylara itirazların da yaşandığı CHP’de sürpriz gelişme ise ilk kez bir Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesinin de aday belirleme sürecini eleştirerek istifa etmesi oldu.

CHP’nin gölge kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Koza Yardımcı, görevinden ayrılma kararı aldığını duyurdu.

CHP’nin geçen Kasım ayında yapılan 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Özgür Özel’in listesini delerek Parti Meclisi’ne giren Koza Yardımcı, istifasının nedenini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı.

“Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar CHP örgütlerinin emeklerini gözeterek liyakat esaslı belirlenen kurallara ve talimatlara uygun bir aday belirleme süreci olması için mücadele ettim" diyen Yardımcı şöyle devam etti:

"Yaptığım tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen CHP örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti. CHP örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez. Benim asli sorumluluğum onlaradır.

"Tüm bu nedenlerle Genel Başkanımızın takdiriyle geldiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ederek örgütümüzün takdiriyle seçildiğim Parti Meclisi üyeliği görevimde örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim.”

KARABURUN’DA ADAY DEĞİŞTİ: MEVCUT BAŞKAN YENİDEN ADAY GÖSTERİLDİ

Öte yandan CHP, İzmir’in Karaburun ilçesinde, aday değişikliğine gitti. Karar, Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirilen bugünkü İzmir aday tanıtım toplantısı öncesinde alındı.

29 Ocak’ta adaylığı ilan edildikten sonra parti örgütünün “İthal aday istemiyoruz” diye tepki gösterdiği Nurşen Balcı yerine, mevcut Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın yeniden aday gösterilmesi kararı alındı.

Adaylığının geri çekilmesi üzerine açıklama yapan Balcı, Karaburun halkına hizmet veremeyeceği için üzgün olduğunu belirtti. Balcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Dün akşam Karaburun Belediye Başkan adayı olarak çalışmalarımı sürdürürken Partimizin Genel Sekreteri Sayın Selin Sayek Böke ve ardından Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarafından aranılarak 'adaylıktan geri çekilmem' istenmiş ve şahsıma 'Karşıyaka Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı veya Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bir görev' teklif edilmiştir.

"Kendilerine üyesi olmakla onur duyduğum CHP’nin Karaburun Belediye Başkan adaylığından çekilmeyi kabul etmediğimi söyledim ve görev tekliflerini siyaseti makam için değil partim ve ülkem için yaptığım için reddettiğimi bildirdim.”

Balcı, belediye başkanı olmadan da partisi ve İzmir için çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT