CHP Almanya’dan tepki geldi: “Türkiye’de demokrasinin yok edilişine sessiz kalmıyoruz”

CHP Almanya’dan tepki geldi: “Türkiye’de demokrasinin yok edilişine sessiz kalmıyoruz”

RTÜK'ün Halk TV ve TELE 1’e 5 gün yayın durdurma cezasına vermesine CHP Almanya örgütlenmelerinden tepki geldi. Karar “Erdoğan’ın yasakçı zihniyetinin bir sonucu” olarak nitelendi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu‘nun (RTÜK) Halk TV ve TELE 1’e 5 gün yayın durdurma cezasına Avrupa’dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Almanya örgütlenmeleri söz konusu cezalarla ilgili bir basın açıklaması hazırladı. Açıklamada yayın yasağının, “farklı görüşlerdeki kanalları susturmaya yönelik, tek sesli bir yaklaşımı öngören, Anayasa tarafından güvence altında olması gereken basın özgürlüğünü ortadan kaldıran bir karar” olduğuna işaret edildi.

“İKİNCİ SINIF İNSAN” VURGUSU

Kararın Türkiye’nin imajının zedelenmesine, ülkeye yönelik ön yargılı yaklaşımların artmasına yol açtığına da işaret edilen açıklamada  “Türkiye dışında yaşayan bizlerin içinde yaşadığımız ülkelerde ikinci sınıf insan olarak görülmemize yol açtıklarının farkındalar mı? Bu yanlış yoldan bir an önce dönülmelidir!  Tek adam rejimi sağlıklı karar verme yetisini kaybetmiş durumda olup, baskı ve zorbalıkla ayakta kalma çabasındadır” dendi.

 RTÜK cezalarını “skandal” olarak niteyelen CHP Almanya örgütlenmelerinin temsilcileri özetle şunları söylediler: 

“AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanının sosyal medya hesaplarıyla ilgili yaklaşımı da yasakçı zihniyetin bir yansımasıdır. Elbette hakaret, küfür gibi yaklaşımlar kabul edilemez. Ancak bu mecraların kapatılmaya çalışılması da ayrıca bir skandaldır. Kaldı ki, bu doğrultudaki düşüncelerini yine bu sosyal kanallardan açıklamak suretiyle Cumhurbaşkanı sosyal medyanın önemini kendisi de kabul etmektedir. 

EKRANLARIN KARARTILMASINA KARŞI ORTAK MÜCADELE

Türkiye’de demokrasinin yok edilişine sessiz kalmıyoruz. Halk TV ve Tele1’nin karartılmasını isteyen karanlık zihniyete karşı birlikte mücadele edilmelidir. Bunun için mutlaka bu kanallara her türlü desteğin verilmesi yerinde olacaktır. Özgür aydın demokratik bir Türkiye için mücadeleye devam diyoruz.” 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Almanya örgütlenmelerinin ortak açıklamasında destek veren birlikler ve başkanları şöyle sıralandı:

CHP Hessen / Saarland / Rheinland-Pfalz Birliği Ali Ercan, CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği Erol Buldak, CHP Münih Birliği Gülbey Kılıç, CHP Kuzey Ren Vestfalya Birliği İbrahim Vural, CHP Berlin Birliği Kenan Kolat, CHP Bremen Birliği Mehmet Güven, CHP Baden-Württemberg Birliği Mehmet Yıldırım, CHP Aşağı Saksonya Birliği Nihat Yazıcı, CHP Kuzey Bavyera Birliği Rıfat Çolak,

+49 – BERLİN

HABERE YORUM KAT
2 Yorum