Bundesbank, Almanya için enflasyon tahminlerini paylaştı

Bundesbank, Almanya için enflasyon tahminlerini paylaştı

Bundesbank Almanya için 2023, 2024 ve 2025 yılları için büyüme ve enflasyon tahminlerini paylaştı.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın bu yıl daralacağını ve enflasyonun 2025 yılında da yüzde 2 hedefinin üzerinde kalacağını öngörüyor.

Bundesbank, Alman ekonomisi için 2023 yılında daralma beklentisini yüzde 0,5'ten yüzde 0,3'e revize etti. Ayrıca, 2024 ve 2025 için GSYİH büyüme tahminlerini yüzde 1,2 ve 1,3 olarak korudu.

Enflasyon konusunda ise Bundesbank, bu yıl Almanya'da yüzde 6 seviyesinde bir enflasyon bekliyor. Ancak gelecek yıl fiyat artışlarının yüzde 3,1'e ve 2025'te yüzde 2,7'ye gerileyeceği tahmin ediliyor.

Bundesbank, yaptığı değerlendirmede, "Alman ekonomisi, son üç yılda yaşanan krizlerin etkisiyle mücadele etmek için büyük çaba sarf etmektedir. Ancak yüksek enflasyonla başa çıkmak hala zorluklarla doludur. Enflasyonla ilgili riskler yukarı yönlüdür. Ücretler ve kârlar daha güçlü bir şekilde artarsa, yüksek enflasyon daha köklü ve güçlü hale gelebilir." ifadelerine yer verdi.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel ise, "Daha ısrarcı enflasyon riskleriyle mücadele etme konusunda kararlı para politikası adımlarının önemli olduğunu vurguladı."

HABERE YORUM KAT