Berlin'de polisten süpermarketlere "muz" operasyonu: Kutulardan uyuşturucu çıktı

Berlin'de polisten süpermarketlere "muz" operasyonu: Kutulardan uyuşturucu çıktı

Almanya'da birkaç süpermarkette uyuşturucu bulundu. Şüpheli paketler sabah saatlerinde çalışanlar tarafından bulundu ve polise haber verildi.

Brandenburg ve Berlin'deki çeşitli süpermarketlerde şüpheli maddeler bulundu. Berlin polisinin bugün yaptığı açıklamaya göre, şüpheli paketler sabah saatlerinde çalışanlar tarafından bulundu. Tam olarak ne kadar uyuşturucu madde bulunduğu belli değil. Polis şu anda malları arıyor.

Süpermarketlerde daha önce defalarca kez kokain bulunmuştu. 2014 yılında Berlin ve Brandenburg'da toplam beş süpermarkette kokain kutuları bulunmuştu. Yeniden yapılandırma sonucunda kokain içeren 150 muz kutusunun Kolombiya'dan Rotterdam ve Hamburg üzerinden Berlin ve Brandenburg'a gittiği ortaya çıkmıştı.

EN BÜYÜK KOKAİN...

Polis geçen yıl da muz kasalarında kokain bulmuştu. Polis Brandenburg'daki bir meyve ve sebze toptancısında rekor miktarda kokain ele geçirmişti. Brandenburg eyaleti Ortak Narkotik Araştırma Grubu müfettişleri geçen yıl Mart ayında 1200 kilogram kokain ele geçirmişti.

Ağustos 2022'de de Narkotik Araştırma Ekibinden müfettişler 660 kilogram kokain yakalamıştı. Tahmini piyasa değeri yaklaşık 50 milyon Euro'ydu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT