Bavyera'daki Edeka mağazası pes etti: Artık daha fazla almayacağız

Bavyera'daki Edeka mağazası pes etti: Artık daha fazla almayacağız

Almanya'da süpermarket zinciri Edeka'nın bir şubesinde mağaza çalışanları sepetlerin ve market arabalarının kaybolmaması için mücadele veriyor. Çalışanlar market arabalarını neden götürüldüğünü bir türlü anlamadıklarını söylüyor.

Almanya, Würzburg’daki Edeka süpermarketi, alışveriş sepeti hırsızlıklarıyla mücadele ediyor. Mağaza müdürü Stefan Popp, müşterilerin sepetleri ve market arabalarını götürdüklerini ve müşterilerin bunlarla ne yapıyor olduklarını anlayamadığını söyledi.

YÜZLERCE SEPET KAYIP

2013 yılında açılan mağazada başlangıçta 60 alışveriş arabası ve 1.000 alışveriş sepeti bulunuyordu. Yaklaşık on yıl sonra Popp sadece 20 alışveriş sepetinin kaldığını belirtiyor. “Sadece bir yıl içinde 60 alışveriş arabası yok oldu” diye ekliyor.

Mağaza müdürü, sepetlerin nereye gittiğine dair bir açıklama yapamıyor ve “İnsanlar sepetleri ne yapıyor?” diye merak ediyor. Popp, sepet hırsızlığını önlemek için önce sepetleri altı Euro karşılığında satmaya çalışdığını ancak bu çözüm bir işe yaramadığını ekliyor.

DAHA FAZLA SEPET ALMAYACAĞIZ

Artık mağaza müdürü daha radikal bir önlem alıyor ve alışveriş sepetlerini yeniden sipariş etmeyeceğini duyuruyor. Müşteriler mağazada kalan son 20 sepetle idare etmek zorunda kalacaklar.

Komşu dükkanlar da benzer sorunlar yaşadıklarını bildiriyor. Hırsızlıkların son zamanlarda artıp artmadığı konusunda da elde net bir bulunmuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT