Baerbock'tan İsrail'e "Refah" uyarısı: İnsanı bir felaket olur

Baerbock'tan İsrail'e "Refah" uyarısı: İnsanı bir felaket olur

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Refah'a bir saldırı planı içine Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock uyarıda bulundu.

Cuma günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, dolaylı olarak, Refah'a bir saldırı düzenleyeceğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock bunu "duyurusu yapılmış bir insani felaket" olarak nitelendirdi ve önümüzdeki hafta bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Annalena Baebock, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyine yönelik askeri saldırısına karşı bir kez daha uyarıda bulundu ve aynı zamanda İsrail'e bir ziyaret daha gerçekleştireceğini duyurdu. Baebock cumartesi günü X'te yaptığı açıklamada "İsrail ordusunun Refah'a yönelik bir saldırısı insani bir felaket olacaktır" dedi.

Baerbock, Refah'taki sıkıntıların zaten inanılmaz boyutlarda olduğuna ve 1.3 milyon insanın Gazze Şeridi'ndeki çatışmalardan kaçarak çok dar bir alanda barınmaya çalıştığına dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu orduya cuma günü Refah'a bir saldırı hazırlığı talimatı vermişti. Kentte hala dört Hamas taburu bulunuyor. Emre göre askeri yönetim kentteki sivillerin tahliyesini planlayacak. Görgü tanıklarına göre İsrail Refah'taki hedeflere ilk hava saldırılarını gerçekleştirdi.

BAERBOCK İSRAİL'E GİDİYOR

Baerbock X'te İsrail'in Hamas'a karşı kendini savunması gerektiğini ancak sivil halkın acılarını da mümkün olduğunca hafifletmesi gerektiğini vurguladı. Bu nedenle daha fazla rehinenin serbest bırakılabilmesi için yeni bir ateşkese ihtiyaç olduğunu söyledi. Ateşkesi sağlanan adına da önümüzdeki hafta İsrail'e gideceğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Bakan'ın önümüzdeki hafta ortasında İsrail'e gideceği belirtildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT