Audi: Almanya'da otomobil sektöründeki çip sıkıntısı yıllar sürecek

Audi: Almanya'da otomobil sektöründeki çip sıkıntısı yıllar sürecek

Audi'nin üst düzey bir yöneticisinin açıklamasına göre, Almanya'nın otomobil endüstrisi için darboğaz yaratan yarı iletken kıtlığının çözülmesi yıllar alacak.

Alman otomobil endüstrisinin üst düzey bir yöneticisinin ifadesine göre, yarı iletken kıtlığı Almanya'nın otomobil sektöründe sıkıntılara neden olmaya devam ediyor ve çip üreticilerinin ülkede fabrika kurma planlarına rağmen bu sorunun çözümü yıllar alabilir.

Küresel çip eksikliği, Alman otomobil ve elektronik üreticilerini üretimde gecikmelere yol açarak olumsuz etkiledi. Yöneticiler ve politika yapıcılar tedarik zincirlerini gözden geçiriyor ve Asya ve ABD merkezli çip tedarikçilerine olan bağımlılığı azaltma çabalarını hızlandırıyor. Berlin hükümeti, milyarlarca avro değerinde teşviklerle dünyanın önde gelen yonga üreticilerini ülkeye çekmeye çalışıyor. Bu bağlamda, ABD merkezli Intel ve Tayvan merkezli TSMC gibi çip üreticileri, Almanya'da fabrika kurma planlarını duyurdu.

Volkswagen'in iştiraki olan Audi'nin satın alma müdürü Renate Vachenauer, "Sonuçta bu uzun yıllar alıyor. Milyarlarca dolar yatırım yapılıyor," şeklinde açıklamada bulundu. Vachenauer, otomobil üreticilerinin mevcut 8.000 çip çeşidini azaltarak darboğazları hafifletebileceklerini ifade etti. Aynı zamanda yarı iletken arzını istikrarlı hale getirmek için çeşitli stratejiler kullanmanın önemli olduğunu ve aynı zamanda piyasada bir ölçüde stok yapmanın da gerekebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT