Arnold Schwarzenegger, Almanya’da havalimanında gözaltına alındı

Arnold Schwarzenegger, Almanya’da havalimanında gözaltına alındı

Avusturya doğumlu ünlü Amerikalı aktör ve eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, Almanya’da Münih Havalimanı’nda lüks saati dolayısıyla gözaltına alındı. Havalimanındaki gümrük görevlileri yaklaşık üç saat sonra ünlü aktörün gitmesine izin verdi.

“Cehennem Melekleri", "Batman ve Robin", "Terminatör" ve "Komando" gibi filmlerle tanınan Avusturya doğumlu Amerikalı oyuncu Arnold Schwarzenegger, Almanya'da gözaltına alındı.

Münih Havalimanı'na iniş yapan Schwarzenegger, bir derneğe destek amacıyla müzayedede satmayı planladığı 26 bin euro değerindeki "Audemars Piguet" marka lüks saatini gümrük yetkililerine bildirmediği fark edildi. Bunun üzerine gümrük yetkilileri tarafından yaklaşık 3 saat alıkonulan Schwarzenegger'e 35 bin Euro tutarında ceza kesildi.

İddiaya göre, Schwarzenegger, yetkililere saatin iyi bir amaç için açık arttırmaya çıkarılacağını, bunun bir hayır projesi olacağını açıkladı. Ancak bu işe yaramadı. Münih'teki ana gümrük dairesinin sözcüsü Thomas Meister, “Vergi yasası uyarınca cezai işlem başlattık” dedi.

Aktörün ödemeyi kredi kartı ile yapma talebi de reddedildi. Alman gümrük kurallarına göre, cezanın yarısının nakit olarak ödenmesi gerektiğini belirten yetkililer, Schwarzenegger'e nakit çekmesi için bankaya kadar eşlik etti. Ünlü ismin cezayı ödedikten sonra serbest bırakıldığı açıklandı.

İsviçreli lüks marka "Audemars Piguet" tarafından Schwarzenegger için özel olarak üretilen saatin, Avusturya'nın Kitzbuehel kentinde bir iklim derneği adına düzenlenecek bağış kampanyasında açık arttırmaya çıkarılacağı öğrenildi.

FOTOĞRAF: X- @JackStraw

HABERE YORUM KAT