Almanya'da "Kindergeld" alanlara sevindirici haber: Ücreti artacak

Almanya'da "Kindergeld" alanlara sevindirici haber: Ücreti artacak

Almanya'da "Kindergeld", yani "çocuk parası" önümüzdeki yıl artırılacak. Kesin bir miktar verilmezken, çocuk parası 2023 yılında çocuk başına aylık standart 250 Euro'ya yükselmişti.

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP) 2025 yılında çocuk parasında olası bir artış olacağını açıkladı. Lindner, Redaktionsnetzwerk Deutschland'a verdiği demeçte, "Kesin miktar için sonbahardaki asgari geçim düzeyi raporunu beklememiz gerekecek" dedi.

Lindner, 2023 yılında yapılan çocuk parası artışını "çok güçlü ve orantısız" olarak nitelendirdi. Ancak bir sonraki artış, gelecek yıla kadar beklemek zorunda kalacak.

Lindner, çocuk yardımlarındaki artışla birlikte, 2025 yılında ücret ve gelir vergisindeki temel ödenek ve çocuk yardımında da bir artış olacağını duyurdu. Maliye Bakanı ayrıca temel ödenek ve çocuk yardımının geriye dönük olarak arttırılması çağrısını yineledi. Bu anayasal nedenlerden ötürü gerekliydi. FDP'li politikacı, "Ne yazık ki SPD ve Yeşiller şu ana kadar bunu engelledi" dedi.

KOALİSYON HÜKÜMETİNDE TARTIŞMA

Trafik ışığı koalisyonunda bir süredir çocuk parası ve çocuk vergi indirimi konusunda bir tartışma vardı. Lindner, çocuk parasını arttırmadan aynı zamanda çocuklar için vergiden muaf ödeneği arttırmak istiyor. SPD bunun adil olmayacağını çünkü sadece yüksek gelirli ailelerin yükünü hafifleteceğini düşünüyor. Öte yandan düşük gelirli aileler için çocuk parası belirleyici bir faktör.

Ebeveynler gelir vergisi için otomatik olarak ya çocuk parası ya da çocuklar için vergiden muaf ödenek alırlar. Vergi dairesi onlar için hangisinin daha uygun olduğunu kontrol eder. Vergisiz ödenek genellikle sadece yüksek gelirler için faydalıdır. Vergisiz ödenek 1 Ocak'ta 6024 Euro'dan 6384 Euro'ya yükseltilmişti ve Maliye Bakanlığı'nın planlarına göre, geriye dönük olarak 6612 Euro'ya yükseltilecek. Çocuk parası ise 2023 yılında çocuk başına aylık standart 250 Euro'ya yükselmişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT