Almanya'da hükümet temel çocuk yardımı konusunda anlaştı!

Almanya'da hükümet temel çocuk yardımı konusunda anlaştı!

Federal hükümet temel çocuk parası konusunda aylardır süren anlaşmazlığı nihayet çözüme kavuşturdu.

Başbakan Olaf Scholz, Aile Bakanı Lisa Paus ve Maliye Bakanı Christian Lindner yeni aile yardımının temel noktaları üzerinde anlaştı.

Yeşiller partisinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bu gece temel çocuk parası konusunda anlaşmaya varıldı. Federal Bakan Lisa Paus, projenin gidişatını belirlemeyi başardığı için bunu kendisi için bir başarı olarak kabul edebilir."

Daha önce Maliye Bakanı Christian Lindner kilit noktalarda hızlı bir anlaşma beklediğini söylemişti.

SPD, Yeşiller ve FDP koalisyon anlaşmalarında temel bir çocuk parası verilmesi konusunda mutabık kalmışlardı. Çocuk parası, çocuklar için vatandaşlık yardımı ya da çocuk ek ödemesi gibi önceki yardımlar bu yardımın içinde toplanacak.

Daha iyi bir genel bakış ve merkezi bir platform sağlayarak, bilgisizlik veya bürokratik engeller nedeniyle şimdiye kadar hakları olan parayı talep etmemiş olan birçok aileye ulaşılması umuluyor. Koalisyon sözleşmesinde "Daha fazla çocuğu yoksulluktan kurtarmak istiyoruz ve bunu yaparken de özellikle dijitalleşmeye odaklanıyoruz" denildi.

Partiler miktar konusunda anlaşamadı

Yeşiller ve FDP, devletin temel çocuk yardımı için ne kadar para harcaması gerektiği ve yardımların arttırılıp arttırılmayacağı konusunda sürekli bir anlaşmazlık içindeydi. Aileden sorumlu Federal Bakan Paus, başlangıçta yılda 12 milyar Euro tahmin etmiş, ancak daha sonra 7 milyar Euroluk bir meblağdan söz etmişti. Maliye Bakanı Lindner ise başlangıçta sadece 2 milyar Euroluk bir meblağdan "bayrak kalem" olarak bahsetmişti.

Şansölye Olaf Scholz bakanlarına önümüzdeki çarşamba günü Meseberg'de yapılacak kapalı toplantıdan önce bir anlaşmaya varılması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT