Almanya'da hiç suç işlemeseniz bile sınır dışı edilebilirsiniz!

Almanya'da hiç suç işlemeseniz bile sınır dışı edilebilirsiniz!

İçişleri Bakanlığı, herhangi bir suç işlememiş olsalar bile, suç çetelerinin üyelerini sınır dışı etmeyi teklif ediyor.

SPD'li Nancy Faeser yönetimindeki Federal İçişleri Bakanlığı, suç işlememiş olsalar bile kriminellere ait olan klan üyelerinin sınır dışı edilmesini öneriyor. Faeser'in bakanlığı tarafından geçen Perşembe günü yayınlanan "Geri Gönderme İyileştirme Tartışma Taslağı" adlı belgede ilgili düzenleme bulunuyor.

Belgede "cezai mahkumiyetten bağımsız olarak", "Organize Suç Örgütleri mensupları"nın ikamet haklarını kaybetmeleri gerektiği ifade ediliyor. Önerilen değişikliğin amacı, "sözde Klan Yapılarına mensup kişilerin gelecekte daha kolay bir şekilde sınır dışı edilebilmesini sağlamak" olduğu, bakanlık sözcüsü tarafından "Süddeutsche Zeitung" gazetesinin sorusu üzerine doğrulandı.

Şu anda, benzer şekilde genelleştirici bir düzenleme yalnızca terörle mücadele alanında yabancılar hukukunda bulunuyor. Kendi başlarına suç işlememiş olsalar bile sınır dışı edilirler. Bu, Göç Yasası'nın 54. Maddesi, 1. Fıkra, 2. Numarasında belirtiliyor. Bu düzenleme şimdi, Faeser'in ofisinden gelen "tartışma taslağı"na göre genişletilecek. Aynı sertlik, bir "sözde Klan Yapısı"na mensup kişiler için de geçerli olacak, ne olursa olsun, bunun nasıl tanımlandığı ve yargı tarafından nasıl inceleneceği henüz belirsiz.

Bakanlık taslağında öngörülen, yabancının "bir suç örgütüne üye olduğu veya üye olduğu" şeklinde bir pasajın yasaya eklenmesi ancak bakanlık bununla ilgili açıklamasında açıkça belirtiyor: Burada, kendi başlarına suç işlememiş olan kişilerden bahsedilmiyor. Çünkü bu kişilerin sınır dışı edilmesi için yeni düzenlemelere ihtiyaç yok zaten mevcut. Bunun yerine, şimdiye kadar suç işlememiş olsalar da yetkililerin gözünde "Organize Suç Örgütü" üyesi oldukları düşünülen kişiler hedef alınıyor.

Bu, tek sertleştirme önerisi değil. Tartışma taslağı, Mayıs ayında yapılan federal ve eyaletler arası bir toplantıya dayanıyor, burada sığınma ve yabancılar hukukunda çeşitli değişiklikler kararlaştırılmıştı. Klanlarla ilgili öneri, Ampel Koalisyonu'nun tarafından gelmemiş, bazı eyaletler tarafından yapılmıştı; Yine de Federal İçişleri Bakanlığı, bu öneriyi benimsemiş gibi görünüyor. Sözcü : "Bu tür bir düzenlemenin uygun olup olmadığı ve amaçlanan düzenleme hedefine yan etkiler olmadan ulaşılıp ulaşılamayacağı", eyaletler ve yerel yönetim birlikleriyle tekrar ayrıntılı olarak tartışılacaktır." ifadelerini kullandı.

Bakanlık taslağında yer alan diğer öneriler arasında, "zorunlu çıkış gözaltısının" belirgin bir şekilde genişletilmesi bulunuyor. Bu, sınır dışı edilme tehdidi olmaksızın yabancıların, sınır dışı edilme hazırlıkları için önleyici olarak hapsedilebileceği anlamına geliyor Bunu şu ana kadar en fazla on gün süreyle yapmak mümkündü, ancak gelecekte 28 güne kadar izin verilecek. Ayrıca, sınır dışı edilmeleri gerçekleştiren memurların, sığınmacı konutlarında daha serbestçe dolaşmalarına ve daha önce yapılandan daha fazla odaya mahkeme kararı olmadan girebilmelerine izin verilecek.

HABERE YORUM KAT