Almanya'da çadır festivalinde yüzlerce kişiye virüs bulaştı

Almanya'da çadır festivalinde yüzlerce kişiye virüs bulaştı

Hafta sonunda Stuttgart'ta Cannstatter Wasen'deki bir çadırda yüzlerce kişinin gastrointestinal virüse yakalandığı bildirildi. Hasta iki kişinin dışkı örneklerinde norovirüs tespit edildi.

Stuttgart Bahar Festivaline katılan çok sayıda ziyaretçi bir çadırı ziyaret ettikten sonra kusma, ishal ve mide bulantısından mustarip oldu.

Bu durumdan 300'den fazla ziyaretçinin etkilendiği ve iki vakada norovirüs tespit edildiği söyleniyor.

"ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Belediye Çarşamba günü yayınladığı ilk raporda semptomların viral bir hastalığa işaret ettiğini duyurdu. Hasta iki kişinin dışkı örneklerinde norovirüs tespit edildi.

Etkilenen çadırın işletmecisi Karl Maier, norovirüs enfeksiyonunun misafirlerden kaynaklandığından şüpheleniyor. Maier, verdiği demeçte, "Belli ki birisi bize norovirüsü getirdi" dedi. Enfekte bir grup ya da birkaç enfekte kişi Cumartesi günü çadırı ziyaret etmiş ve diğer ziyaretçilere de bulaştırmıştı.

Maier, hijyen ya da yiyeceklerle ilgili herhangi bir şikâyet olmadığını savunurken, "En sıkı kontrollere tabiyiz" dedi. Belediye Maier ile temas halinde ve şimdiden hijyen önlemlerini sıkılaştırmış durumda. Festival organizatörü "Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

1 MİLYONDAN FAZLA ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

84. Stuttgart Bahar Festivali Cumartesi günü geleneksel fıçı vurma töreniyle başladı. 23 gün boyunca şovmenler atlıkarıncalarını, tezgahlarını ve büfelerini açarken festival çadırları da içki ve müzik için açık olacak. Organizatörler temkinli davranıyor ve kendi verdikleri bilgilere göre bir milyondan fazla ziyaretçi bekliyorlar.

Etkinlik öncesinde organizatörler, "Biz bir açık hava etkinliğiyiz ve hava durumuna bağlıyız" dedi. Geçen yıl 1,4 milyon kişinin katıldığı etkinlik, son on yılların en geniş katılımlı bahar festivallerinden biri olmuştu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT