Almanya'da araç sahiplerine yeni haber, eski yakıtlar tarihe karışacak...

Almanya'da araç sahiplerine yeni haber, eski yakıtlar tarihe karışacak...

Almanya'da Nisan ayından itibaren araçlar için iki yeni yakıt çeşidi sunulacak. Bu kararın yakıt konusunda çevre dostu alternatifler üretmek için alındığı söyleniyor.

Almanya’daki sürücüler, Nisan ayından itibaren benzin istasyonlarında iki yeni dizel yakıt türüyle karşılacaklar, B10 ve XTL. Ancak bu yeni yakıtların her araçta kullanımına izin verilmeyecek. Çevre dostu alternatifler sunma çabasıyla tanıtılacak olan B10 ve XTL, sürdürülebilir yakıt kullanmak isteyenler için yeni bir seçenek olacak.

Yeni yakıtların özellikleri neler:

-B10: Yüzde on biyodizel ve yüzde doksan geleneksel dizel yakıt karışımından oluşuyor.

-XTL: Gaz, biyokütle veya kömür gibi çeşitli kaynak malzemelerden üretilen yakıtları ifade ediyor.

ÇEVREYE ETKİLERİ AZALTABİLİR

Bu yakıtlar yanma sırasında daha az kirletici madde açığa çıkaran biyodizel ve motor modifikasyonlarına gerek kalmadan kullanılabilen HVO gibi çeşitli avantajlar sunuyor. XTL yakıtları ise, hammadde kaynağına ve üretim sürecine bağlı olarak çevresel etkileri daha fazla azaltma potansiyeline sahip görülüyor.

HER ARAÇ KULLANAMAYACAK

Benzin istasyonlarındaki yakıt yelpazesini genişleten B10, XTL ve HVO yakıtları belirli dizel standartlarına bağlı olacak. ADAC’a göre, XTL için şu anda onay alan araç markaları arasında Audi, BMW, Citroën/Peugeot/Opel, Nissan, Renault/Dacia, Seat/Cupra, Škoda, Toyota, Volvo ve VW bulunmakta.

Sürücülerin araçlarının uygunluğundan emin değillerse bu yeni yakıtlardan uzak durmaları önerilmektedir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT