Almanya'da akaryakıta zam mı gelecek ?

Almanya'da akaryakıta zam mı gelecek ?

Almanya’da koalisyon hükümetinin kalıcı ekonomiyi geliştirmek amacıyla planladığı ‘İklim ve Dönüşüm Fonu’ (KTF) nedeniyle akaryakıt fiyatlarında artışın olacağı konuşulmaya başlandı.

Almanya'da SPD, Yeşiller ve FDP'nin oluşturduğu koalisyon hükümeti, sürdürülebilir ekonomik gelişmeyi desteklemek amacıyla hayata geçirmeyi planladığı 'İklim ve Dönüşüm Fonu' (KTF) nedeniyle akaryakıt fiyatlarında artışın kaçınılmaz olacağını açıkladı.

57.6 milyar Euro büyüklüğündeki fonun finansmanını sağlamak için hükümet, karbon vergisini ton başına 40 Euro seviyesine yükseltmeyi planlıyor ve bu durum benzin, mazot, kalorifer yakıtı ve doğalgaz fiyatlarına yansıyacak.

2024 yılında uygulamaya konulması planlanan karbon vergisi artışının, benzin ve mazot fiyatlarında en az 4 Cent artışa neden olması bekleniyor. KTF'nin finansmanı için ayrıca kamyonlardan alınan otoyol ücretlerinde artış yaparak 20 milyar Euro gelir elde etmeyi planladığı belirtiliyor. Bakanlar Kurulu'nun KTF'yi en kısa sürede onaylaması ve 'Bina Enerji Yasası' tasarısının parlamento yaz tatilinin ardından eylül ayında ele alınmasının beklendiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT