Almanya savaşın getirdiği enerji krizine çözüm için harekete geçti

Almanya savaşın getirdiği enerji krizine çözüm için harekete geçti

Dünyada yenilenebilir enerjinin özellikle rüzgar enerjisi denilince bir çok insanın aklına ilk gelecek ülke Almanya olur.

Dünyada yenilenebilir enerji (özellikle rüzgar enerjisi) denilince bir çok insanın aklına gelecek ilk ülke Almanya’dır. Zira endüstrisi için 7.5 MegaWatt ölçeğinde Rüzgar Türbini (Rüzgar Enerjisi) projesini başlattı. Peki bunu neden yaptı?

Almanya, az güneş almasından ötürü tercihini rüzgar enerjisinden (rüzgar türbini) yana kullandı. Fakat Ukrayna-Rusya savaşının getirdiği ambargonun da etkisi ile enerji bağımlılığını önemli ölçüde gideremediğinin de farkına vardı.

Bununla birlikte son yatırımlarını rüzgar enerjisine odakladı. Tüm bu sebeplerden yapılan çıkarımlarla birlikte Almanya son olarak 7.5 MW’lık büyüklüğünde bir Rüzgar Türbini çiftliği kuracağını açıkladı. Almanya, 7.5 MW kapasiteli Rüzgar Çiftliği için Kuzey Ren-Vestfalya’da Schloss Herdringen Kültür Vakfı ile sözleşme imzaladı.

Anlaşmaya göre ormanlık bölgede 1.500 hektarlık arazide 35 adete kadar türbin kurmayı planladığını söyledi. Ayrıca 20 yıllık süre boyunca kWh başına 0,002 Euro belediye vergilendirilmesi yapılacağıda açıklandı.

Bunun sonucu olarak, Mannheim merkezli enerji tedarikçisi MVV Energie ile projenin ise 2028 yılında tamamlanması üzerinde anlaştı. Ayrıca bu projeden elde edilecek olan gelirin bir kısmı ile yeşillendirme çalışmalarına fon sağlanacağını belirtti.

Proje kazançları neler?

shiftdelete.net’ten Davut Mirik’in haberine göre; Almanya, gelişmiş sanayisini ambargolar ve bağımlılık altında ezdirmek istemiyor. Bu yüzden politikası, Rusya’nın enerji tehdidinden kendini biraz olsun dışarıda tutması oldu. Bilindiği üzere Almanya ağır sanayi ve mühendislik teknolojilerinin çok gelişmiş olduğu bir ülke.

Hal böyle olunca Avrupa Birliği’nin lider ülkesi konumunda. Almanya hem bu durumu değiştirmek istemiyor hem de enerjide dışa bağımlılığını azaltarak güçlü hale gelmek istiyor. Dolayısıyla kendisi için çok önemli bir karar aldı.

HABERE YORUM KAT