Almanya için sağanak yağış uyarısı

Almanya için sağanak yağış uyarısı

Ülkenin bazı bölgelerinde şiddetli sağanak yağışlara gök gürültüsü de eşlik edecek. İşte güncel hava durumu tahminleri...

Almanya'da hafta sonu sağanak yağışlı ve zaman zaman güneşli değişken bir hava hakim olacak. Hava durumu portalı Wetter.com'a göre sıcaklıklar bölgeler arasında büyük farklılıklar gösterecek.

Cumartesi gecesi havanın birçok yerde yağmurlu olması ve bazı bölgelerde şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bunlara özellikle batıda gök gürültüsü ve şimşek eşlik edecek. Ülkenin doğusu ise çoğunlukla kuru kalacak. Gece en düşük hava sıcaklığı 11 ila 5 derece arasında olacak.

Cumartesi, kuzeybatıdan gelen çok sayıda bulut ve sağanak yağışla başlayacak. Lusatia ve Aşağı Bavyera'da kısa süreli gök gürültülü fırtınalar dahi yaşanabilir ancak kuzeyde bulutlar dağılacak ve daha fazla güneş ışığı olacak, rüzgar ise güneybatıdan kuzeybatıya kayacak. Burada maksimum sıcaklıklar 8 ila 10 derece arasında olacak. Diğer bölgelerde ise 11 ila 16 derece arasında daha ılıman sıcaklıklar olacak.

Pazar sabahı yerel sis dağıldıktan sonra, güneş ışığı bulutlarla yer değiştirecek. Doğuda hava çoğunlukla güneşli olacak, batıda ise daha yoğun bulutlar toplanacak ve bu bulutlardan bölgesel olarak yağmur da düşecek. Sıcaklıklar Baltık Denizi'nde serin 5 derece ile güneybatıda 16 derece arasında dalgalanacak.

Yeni haftanın başında gökyüzüne, özellikle güneyde zaman zaman yağmura neden olabilecek yoğun bulutlar hakim olacak. Salı günü, yerel sağanak yağışlar hafifleyecek ve yerini güneş ve bulut karışımına bırakacak. Bu eğilim Çarşamba günü de devam edecek. Ülke genelinde güneşli ve çoğunlukla kuru bir hava hakim olacak. Kuzeydoğuda geç kış soğuğu, güneybatıda ise bahara benzer bir ılıklık yaşanacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT