Almanya, ayda 12 bin Euro'ya kiralanan tek odalı daire dönemine girdi

Almanya, ayda 12 bin Euro'ya kiralanan tek odalı daire dönemine girdi

Almanya'da bir emlak portalı ülkedeki en pahalı kiralık 10 daireyi yayınladı. Listede Düsseldorf'tan iki daire yer aldı.

Almanya genelindeki kiralık konut fiyatları üzerindeki etkileri incelemek amacıyla yapılan bir araştırmada 80 büyük Alman şehrindeki kira fiyatları analiz edildi. Sonuçlar, Düsseldorf’un bu listede oldukça yüksek bir sıralamada yer aldığını gösterdi.

Almanya’daki en pahalı kiralık daireler listesinde Berlin’den üç, Düsseldorf’tan iki, Hamburg, Münih, Frankfurt ve Stuttgart’tan birer daire yer aldı. Listedeki birinci sıradaki dairenin kirası 19.500 Euro olarak bildirildi.

Düsseldorf’tan iki dairenin aylık kiraları 11 bin 700 ve 13 bin 400 Euro olarak tespit edildi. Andreasquartier bölgesinde yer alan bu dairelerde park yeri için aylık 250 Euro ek ücret ödeniyor. Dairelerin en dikkat çeken yanı ise tek yatak odasına sahip olmaları. Düsseldorf'da kiraların yüksek olmasının birkaç nedeni bulunuyor. Şehrin ekonomik açıdan güçlü olması ve birçok büyük şirkete ev sahipliği yapması, konut talebini artırıyor ve dolayısıyla fiyatları yükseltiyor. Ayrıca, Düsseldorf'ın popüler bir turistik ve kültürel merkez olması da kiralık konutların talebini artırıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT