Alman restoran sahibinden zamlara karşı ilginç tepki, bütün yemekler için tek fiyat

Alman restoran sahibinden zamlara karşı ilginç tepki, bütün yemekler için tek fiyat

Baden Württemberg'de bir restoran işletmecisi gelen KDV artışlarına tepki olarak, restoranlardaki bütün ürünlerin ücretini 6,90 Euro'luk sabit bir sayıya çekti.

Baden Württemberg’de bir restoran işletmecisi, son KDV artışına özgün bir tepki gösteriyor. Waiblingen’den Matthias Hönes, restoranında tüm yemekleri dört hafta boyunca sabit ve uygun bir fiyat olan 6,90 Euro’dan sunma kararı aldı.

HALKA VERMEK ÇOK DAHA DEĞERLİ

Hönes, KDV artışını müşterilerine yansıtmak yerine, menüdeki tüm yemekleri standart bir fiyattan sunarak ilginç bir tepki de bulundu. Hönes ayrıca misafirlerinden seçtikleri bir miktarı bağışta bulunmalarını istiyor. Toplanan bağışlar, ihtiyaç sahibi üç yardım kuruluşu arasında eşit olarak dağıtılacak. Restoran sahibi, bu yöntemle KDV’yi devlete ödemek yerine halka geri vermenin daha değerli olduğuna inandığını belirti.

YENİ BİR KONSEPT OLABİLİR

Hönes, içecek satışlarından elde edilecek gelirle restoranın mali ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyor ve standart fiyat uygulamasının, insanları daha sık dışarı çıkmaya teşvik edeceğini ve restoranın cazibesini artıracağını düşünüyor.

Bu uygulama şu an için bir test aşamasında olsa da, başarılı olması durumunda Hönes, bu modeli gelecekteki bir iş konsepti olarak benimseyeceğini açıkladı. Diğer restoran işletmecilerinin de bu fikri benimsemelerini umduğunu da belirtiyor.

Bu yenilikçi yaklaşım, restoran sektöründe KDV artışlarına karşı nasıl yaratıcı çözümler üretilebileceğinin bir örneği olarak dikkat çekiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT