Alman otomobil aksesuarları üreticisi 70 yıldan fazla bir süre sonra iflas etti

Alman otomobil aksesuarları üreticisi 70 yıldan fazla bir süre sonra iflas etti

Köklü otomobil aksesuarları şirketi enflasyon nedeniyle satın alma konusundaki isteksizlik ve Ukrayna'daki savaş sebebiyle iflas bayrağını çekti.

Almanya'daki iflas dalgası bir başka geleneksel şirketi daha vurdu. WirtschaftsWoche'nin bildirdiği gibi , Kamei şirketi Wolfsburg bölge mahkemesinde iflas başvurusunda bulundu. Araba aksesuarları uzmanı en çok portbagajlarıyla tanınıyor. Ürün yelpazesi ayrıca koruyucu filmler, orta kolçaklar, elbise askısı tutucuları ve golf topu görünümlü ünlü vites topuzunu içeriyor.

Şirkete göre iflasın ana nedeni, Ukrayna savaşının bir sonucu olarak malzeme maliyetlerinin yüksek olması ayrıca yeni bir ürünün piyasaya sürülmesi gecikmesi ve otomobil üreticileriyle müzakereler yavaşlaması da sebepler arasında yer alıyor. Ayrıca, normalde güçlü olan yaz sezonunda sipariş durumu da zayıf kaldı. Kamei, satın alma konusunda enflasyona bağlı isteksizliği olası bir neden olarak gösteriyor.

Kamai, üçüncü kuşakta uzun süredir devam eden bir aile şirketi. Araba aksesuarları söz konusu olduğunda Kamai en bilinen ve en eski markalardan biri. Ürün serisinin odak noktası port bagajlar. Üretici tarafından geliştirilen otomobil için bagaj rafları, otomotiv pazarında büyük bir başarıya yol açtı ve bu sayede Kamai, Volkswagen endişesini bir müşteri olarak çekmeyi başardı.

HABERE YORUM KAT