Zuckerberg’in kızlarının Instagram kullanmasına izin yok

Zuckerberg’in kızlarının Instagram kullanmasına izin yok

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook’un daha fazla para kazanabilmek için kullanıcılara kasten zarar verdiği iddialarıyla mücadele ediyor.

Sosyal medya özellikle genç kızlara daha çok mu zarar veriyor? Facebook’un kurucusu Zuckerberg’in eşi Priscilla Chan, İngiliz gazetesi olan “Sunday Times”a verdiği röportajda, çocuklarını büyütmekten bahsetti ve milyarderlerin özel hayatlarına dair bilgiler paylaştı.

Çocuklar programlamayı öğreniyor

Chan, Mark Zuckerberg’in iki çocuğuna da programlamayı öğrettiğinden bahsediyor. Chan, kocası ve kızları Maxima (5) ve August (4) arasındaki ilişkiyi şöyle anlatıyor:

“Bazen birlikte kitap okuyorlar, bazen program yapıyorlar.” Chan, Zuckerberg’in bilgisayarı ve yazılımı çocuklarına şimdiden öğretmeye başladığını söyledi: “Bunu Ausgust ile birlikte 3 yaşından beri yapıyorlar.”

Küçük yaştan itibaren bilgisayarla ilgilenen çocukların, babalarının sosyal ağlarına kaydolmalarına izin verilmiyor. Hem Instagram hem de Facebook’a yalnızca 13 yaşından büyük kullanıcılar kaydolabiliyor. Fakat buna rağmen kullanıcılar arasında çok sayıda küçük çocuk da bulunmakta. Frances Haugen’in Facebook ifşaatları, özellikle genç kadın kullanıcıların Facebook’ta muzdarip olduğunu, fakat şirketin kadınları korumak için çok az şey yaptığını gösteriyor.

Priscilla Chan, röportajda kocasına yönelik bu iddialardan bahsetmedi. Ancak onlar için açık olan şey: Kızları için istisnai bir kural yok. Ailenizi bu kadar zengin yapan ağlara ancak 13 yaşında katılabilirsiniz.

Chan, Instagram’a yönelik iddialar hakkında soru sorulduğunda, ebeveynlere çocuklarıyla iletişim içerisinde olmalarını tavsiye ediyor ve onları, çocuklarının duyguları hakkında konuşmaya teşvik ediyor.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT