Zeynel Ağır’ın elinden zorla alınmıştı: Alman gazetesinden manidar “büfe karikatürü”

Zeynel Ağır’ın elinden zorla alınmıştı: Alman gazetesinden manidar “büfe karikatürü”

Bir Alman gazetesinde, Zeynel Ağır’ın işlettiği büfenin sözleşmesini uzatmayıp hatta yıkım kararı çıkarttıran Villingen Schwenningen Belediyesi’ni kızdıracak bir karikatür yayınlandı.

 

Uzun yıllardan bu yana Brigach yerleşim merkezinin girişinde gastronom Zeynel Ağır tarafından başarıyla hizmet veren belediyeye ait Paradise Pizza Kebap Brigach Büfesi’nin önce kapatıldığı şimdi ise yıkılacağı yönünde haberler Alman basınında olduğu kadar  +49’da da yayınlanmıştı. 

İşyerini kaybettiği için borç batağına saplanan Zeynel Ağır yıkım masraflarını ödemekle karşı karşıya kalırken, Südkurier gazetesinde Richard Schöb imzasını taşıyan bir karikatür Villingen Schwenningen Belediyesi’ni hedef aldı.

“BELEDİYE ELİNDEN BÖYLE BİR ALTIN MADENİNİ KAÇIRIR MI?”

Karikatürde, elinde sözleşme belgesini büfenin işletmecisine göstererek “Buraya yeşil alan yapılacak” diyen  belediye yetkilisinin kafasından ise şık bir cafe binası geçirdiği görülüyor. Karikatürün alt yazısında “Sonra da bir cafe mi yapılacak?” başlığı yer alıyor. Alt yazıda “Arka planda mutlaka böyle planlıyorlardır. Böyle bir yer  belediye cafesi için altın madeni değerindedir”  deniliyor. 

Gazetemize konuşan Zeynel Ağır söz konusu işyerine ciddi tutarda yatırım yaptığını, kendisine söz verilmesine rağmen 2018 yılında sözleşmesinin uzatılmadığını, hem işyeri ile hem de ailecek büyük mağduriyet içinde olduklarını dile getirdi.

“15 YIL TAPU VERGİSİ ÖDEDİM”

Zeynel Ağır “O büfenin kökü bana ait. Yani bina bana toprakla devredildi. Devlete

15 yıl boyunca tapu vergisi ödedim. Bu yıkım kararı 1995 yılında alınmış. Yani ben orayı almadan 10 sene önce. Ve biz alım satım sözleşmemizi belediyede yaptık. Böyle bir karar aldıklarını ise benden gizlediler. Ben bunu tesadüfen gazeteden okudum. Şimdi de bana üç maymunu oynuyorlar. Eğer en başta bunu bana söylemiş olsalardı, 200 bin avro para yatırmazdım ve bugün çoluk çocuk bu durumda olmazdık” dedi. 

“MADEM YIKACAKLARDI BENİ NEDEN OYALADILAR?”

Villingen Belediyesi’nden kendisine yapılan açıklamada Brigach bölgesinin şehir planlama çalışmaları çerçevesinde park alanına dönüştürüldüğünü ve işyerinin de bu konsepte uygun dönüştürülmesi için şartlar öne sürüldüğünü anlatan gastronom Ağır, şöyle konuştu: 

“Ben yaptıkça hep farklı bir şart öne sürdüler. Bu süreçte elbette her şeyi cebimden ödedim. En sonunda binanın yıkılmasına karar verdiler. Madem yıkacaklardı neden beni bu kadar uğraştırdılar ve bir sürü masrafa soktular? Zararım büyük. Hem zaman hem para kaybettim. Şimdi de haksız şekilde yıkım masrafları olan 40 bin avroyu benden istiyorlar. Korona günlerinde kara kışta parasız kaldık.”

Konstanz Eyalet Mahkemesi’nde görülen dava hakkında 19 Ocak 2021’de karar verilecek. 

+49 – VİLLİNGEN SCHWENİNGEN

FOTO: Temsili - Nick Hillier on Unsplash

HABERE YORUM KAT