Zelenskiy'den İtalya ziyareti

Zelenskiy'den İtalya ziyareti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, resmi bir ziyaret kapsamında Roma'ya geldi ve İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile bir araya geldi. Bu ziyaret, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından Zelenskiy'nin İtalya'ya yaptığı ilk ziyaret oldu.

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, Zelenskiy'i resmi bir törenle karşıladıktan sonra ikili baş başa görüştü. Görüşme sırasında Mattarella, Zelenskiy'e İtalya'nın tam desteğiyle yanlarında olduklarını belirterek, "Sizi burada ağırlamak benim için onur. İtalya desteğiyle tam olarak yanınızdadır." dedi.

Görüşmede, Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımların etkinliği, Zaporijya Nükleer Santrali’nin durumu, sahte haberlerle mücadele, sivil yapıların bombalanması ve Ukraynalı çocukların kaçırılması, Ukrayna'nın yeniden yapılanması, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) girişi gibi konular ele alındı.

Daha sonra Zelenskiy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi. Başbakan Meloni, Zelenskiy'yi başbakanlık sarayında resmi bir törenle karşıladı ve İtalya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığına tam destek verdiğini teyit etti.

Zelenskiy'nin Vatikan Şehir Devleti'ne geçerek Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile görüşmesi bekleniyor. İki liderin görüşmelerinin ardından ortak bir basın açıklaması yapması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT