Zehir tehlikesi! Bu içecek geri çağırılıyor...

Zehir tehlikesi! Bu içecek geri çağırılıyor...

Almanya'da son zamanlarda birçok ürün geri çağırmadan etkileniyor. Yerba Mate isimli çay zehirli içerikler bulundurması tehlikesiyle geri çağırılıyor...

Gıda uyarısı ile bilindiği gibi,  Hollanda'da üretilen Üretim tarihi (MAF) 10-2021 ve son kullanma tarihi (EXP) 09-2024 olan "KHARTA - Yerba Mate" çayı geri çağırılmadan etkilendi.

Orienta Foods yaptığı açıklamada: "Ürünün artan pestisit antrakinon kalıntı seviyeleri içerdiği göz ardı edilemez. Bu nedenle önlem olarak tüketimden kaçınılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bildirime göre, farklı üretim ve son kullanma tarihlerine sahip ürünler ve "KHARTA" markasının diğer ürünleri bu geri çağırmadan etkilenmedi.

MAF: 10-2021/EXP: 09-2024 veya MAF: 11-2021/EXP: 10-2024 baskısıyla etkilenen bir ürünü satın alan müşteriler, makbuzlarını ibraz ederek ürünü iade edebilir ve paralarını geri alabilirler.

Bitki koruma ürünü antrakinon: AB'de artık izin verilmemektedir

İlgili bir Wikipedia girişine göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün (IARC) Kanser Araştırma Ajansı tarafından insanlar için kanserojen olarak sınıflandırılması sebebiyle bitki koruma ürünü antrakinon 2009 yılında AB'de geri çekilmiştir.

Fotoğraf: Unsplash - stri_khedonia

HABERE YORUM KAT