“Zamanımızın Bir Kahramanı”: Maradona için Alman, İngiliz ve İspanyol futbolunun devlerinden mesajlar

“Zamanımızın Bir Kahramanı”: Maradona için Alman, İngiliz ve İspanyol futbolunun devlerinden mesajlar

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona’nın hayatını kaybetmesi sebebiyle Alman, İngilz ve İspanyol futbolunun dev isimleri taziye mesajları yayımladı.

Bayern Münih internet sayfasından yayımladığı mesajda, futbol dünyasının Diego Maradona’nın yasını tuttuğu belirtilerek, Arjantinli futbolcunun tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edildiği belirtildi.

Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge yaptığı açıklamada, “Diego Maradona ile tarihin en büyük futbolcularından biri bizden ayrıldı. Bayern Münih, onun yakınlarıyla, memleketi Arjantin ile ve tüm taraftarlarıyla birlikte yas tutuyor. Ona karşı oynama onurunu yaşadım. 3 yıl Serie A’da ve Alman Milli Takımıyla 1986’da Dünya Kupası finalinde. Sahada onunla karşılaştığım için gururluyum. Diego Maradona kazanacak ne varsa her şeyi kazandı ve bilhassa futbolun güzelliğini sevenlerin herkesin kalplerini” diye yazdı. 

Schalke 04 ve Leipzig kulüpleri de Twitter’dan yaptıkları paylaşımda, tüm zamanların en iyi futbolcularından birinin hayatını kaybettiği belirtilerek “Huzur içinde yat Diego Maradona” ifadeleri kullanıldı.

Borussia Dortmund kulübü de, Maradona’nın fotoğrafının yer aldığı bir paylaşımda bulunarak “Huzur içinde yat Diego Armando Maradona” ifadelerine yer verdi.

Eski Alman Milli Futbolcu Lothar Matthäus da sosyal medyadan Maradona ile kendisinin yer aldığı fotoğraflarla birlikte “Dostum huzur içinde yat” ifadesini paylaştı. 

İNGİLİZ FUTBOLU YASTA 

Manchester United’ın resmi internet sitesinden yayımlanan taziye mesajında, Maradona’nın ölümünün derin üzüntüyle karşılandığı kaydedildi. Açıklamada Arjantinli efsane futbolcunun,  tüm zamanların en büyük oyuncularından biri olarak kabul edildiği ve 1986’da kaptan olarak ülkesinin Dünya Kupası zaferine ilham verdiği belirtildi. 

Maradona’nın Barcelona formasıyla 1984’te Manchester United’a karşı oynadığı kupa Galipleri Kupası karşılaşmasının hatırlatıldığı açıklamada, o maçta Maradona’ya karşı mücadele eden Manchester United’ın eski kaptanı Bryan Ronson’un görüşlerine yer verildi.  Robson, Maradona’nın döneminin iyi futbolcusu olduğunu ve Brezilyalı Pele’yle birlikte  tüm zamanların en iyi futbolcuları arasında yer aldığını kaydetti.

Chelsea Kulübünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Sanatının dehası. Futbolun ustası. Tüm zamanların en iyilerinden biri. Huzur içinde yat Diego Maradona” ifadelerine yer verildi. 

Liverpool,  Maradona’nın ölümüne ilişkin Twitter’dan paylaşımda bulundu. Paylaşımda, “Futbolun gerçek harikası. Huzur içinde uyu Maradona” denildi. 

İSPANYOL KULÜPLERİNDEN TEŞEKKÜR 

Maradona’nın 1982-1984 yıllarında formasını giydiği Barcelona Kulübü, resmi twitter hesabından “Her şey için teşekkürler” yazılı bir mesaj yayımladı. Katalan kulübünün resmi internet sitesinin ilk haberi Maradona’nın ölümüne ayrılarak, şu ifadeler kullanıldı:

“Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak tanınıyordu. Maradona Barça formasıyla mükemmel bir futbolcu olduğunu gösterdi. Ona sahada inanılmaz markajlar yapıldı ama o birçok sefer klasını gösterdi. 1982-1983 sezonunda Kupa Galipleri Kupası’nda Kızıl Yıldız’a attığı gol ve aynı sezon Lig Kupasında Santiago Bernabeu Stadı’nda attığı, Madridli taraftarların bile alkışladığı goller inanılmazdı.”

Barcelona, Maradona’nın lacivert-bordolu forma ile 75 maça çıkıp 47 gol attığını hatırlatıp, Lionel Messi’nin Barcelona’da bu zamana kadar oynadığı maçlarda Maradona’nın stilini hatırlatan hareketlerini yayınladı.

Maradona’nın 1992-1993 sezonunda formasını giydiği Sevilla Kulübü de bir başsağlığı mesajı yayımlayarak, “Tüm zamanların en iyi futbolcusunun kırmızı beyazlı formayı giymesine her zaman minnettar olan Sevilla, ölümü dolayısıyla ailesine, arkadaşlarına ve yakınlarına en derin taziyelerini sunar. Huzur içinde yat Diego Armando Maradona” ifadelerini kullandı.

Real Madrid Kulübü de, “Real Madrid Kulübü, başkanı ve yönetim kurulu olarak futbol dünyasının efsanesinin ölümünden derin üzüntü duyduk. Real Madrid, Maradona’nın ailesine ve dostlarına, bulunduğu kulüplere ve başta Arjantinliler olmak üzere tüm futbolseverlere başsağlığı diler” mesajını yayımladı.

+49 – BERLİN/LONDRA/ MADRİD

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT