Yvonne Catterfeld kimdir?

Yvonne Catterfeld kimdir?

Almanya'da tanınan ünlü bir şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu olan Yvonne Catterfeld kimdir?

Almanya'da tanınan ünlü bir şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu olan Yvonne Catterfeld, son yıllarda müzik ve televizyon dünyasındaki çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Catterfeld, 2 Aralık 1979'da Almanya'nın Erfurt kentinde doğdu. Müzik kariyerine 2001 yılında "Für Dich" adlı single'ıyla başladı ve bu şarkı Almanya'da büyük bir hit oldu. Ardından, "Meine Welt" ve "Unterwegs" gibi albümlerle başarısını pekiştirdi.

Catterfeld, müzik kariyerinin yanı sıra, Alman televizyon dizilerinde de rol aldı. 2004'ten 2007'ye kadar, "Gute Zeiten, schlechte Zeiten" adlı gençlik dramasında birkaç sezon boyunca rol aldı. Ayrıca, "Tatort" ve "SOKO Leipzig" gibi Almanya'da popüler olan dizilerde de konuk oyuncu olarak yer aldı.

Son zamanlarda, Catterfeld, "The Voice of Germany" adlı müzik yarışmasında jüri üyesi olarak yer alıyor ve Almanya'da yayınlanan "Der Lehrer" adlı televizyon dizisinde de ana karakterlerden birini canlandırıyor.

Catterfeld aynı zamanda hayırseverlik faaliyetlerinde de aktiftir ve birçok sosyal yardım kuruluşuna destek vermektedir.

Almanya'da birçok hayranı olan Yvonne Catterfeld, hem müzik hem de oyunculuk kariyerinde başarılı bir şekilde ilerlemeye devam etmektedir.

Fotoğraf: Hubert Burda Media - Flickr  (CC BY-NC-SA 2.0)

HABERE YORUM KAT