Yurtdışında her şey güllük gülistanlık diyorlar buraya gelince acı gerçekle karşılaşıyorlar

Yurtdışında her şey güllük gülistanlık diyorlar buraya gelince acı gerçekle karşılaşıyorlar

Gurbetçiler ile ilgili gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında değerlendirmede bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, "Gurbetçilerimiz, Türkiye için söylenen ile gördüklerinin uyuşmadığını söylüyor" dedi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Edirne'de Kapıkule'de gurbetçiler ile ilgili gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gündem saros'tan İlker Gürel'in haberine göre; Demir, İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı olarak gerçekleştirdikleri kapıkule saha çalışmasına; İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof.Dr. Mehmet Akalin, İYİ Parti Edirne Milletvekilimiz Orhan Çakırlar, İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı 2.Bölge Başkanı Ayhan Bölükbaşı, İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkan Yardımcıları Habib Suiçmez ve Ali Işıner Hamşioğlu, İYİ Toplum Gönüllüleri Almanya Başkanı Harun Cici'nin yanı sıra partililerin katıldığını söyledi.

"VATANDAŞLARIMIZIN DERTLERİNİ SIKINTILARINI DİNLEDİK"

Saha çalışması hakkında bilgi veren Ekrem Demir, gurbetçilerin, yurt dışına dönüş yapmaya başladığını belirterek, "Kapıkule’de geçen yılda gurbetçilerimizin dönüşü ile ilgili bizler böyle bir faaliyet gerçekleştirmiştik. Bu yıl da bu etkinliğimizi tekrarlamış bulunmaktayız. Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın Türkiye’den dönüşü sırasındaki izlenimleri hakkında görüşlerini aldık. Yurt dışına dönüş yapmakta olan vatandaşlarımıza ikramlarda bulunduk. Ayrıca vatandaşlarımıza genel başkanımızın selamlarını ileterek yurt dışındaki teşkilatlarımızın başkanlıklarının telefonlarını ve adres bilgilerini içeren broşürlerimizi takdim ettik. Etkinliğimiz kapsamında gurbetçilerimizin sorunlarını dinleyip bunları daha sonra genel merkezimize iletiyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımızın yurt dışına dönüşleri genelde Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşiyor. Bu sene de Kapıkulede aynı faaliyetimizi yoğun bir şekilde gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın dertlerini sıkıntılarını dinledik. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle ilgili gurbetçi vatandaşlarımızdan güzel ve olumlu dönüşler aldık.  Bizim buradaki etkinlikteki amacımız, partimizi tanıtmak. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın da oyları bizim için çok önemli." dedi.

YURTDIŞINDA BİZE SÖYLENENLE TÜRKİYE'DE GELİP GÖRDÜKLERİMİZ BİRBİRİNE UYUŞMUYOR"

Gurbetçilerin, kendilerine ilettiği sorunlara da değinen Demir, şunları söyledi; "Sorunlarını dinlediğimiz vatandaşlarımız, 'Yurtdışında bize söylenenle Türkiye’de gelip gördüklerimiz hiç birbiriyle uyuşmuyor' diyor. Yurtdışında Türkiye’de her şeyin günlük gülistanlık olduğunu anlatıyorlar. Fakat Türkiye’ye gelip gördüklerinde durum maalesef çok farklı olduğunu gördüklerini iletiyorlar. gurbetçilerimizin bu düşüncelerini genel başkanımıza ileteceğiz. Önümüzdeki süreçte programlar dahilinde hem genel başkanımız hem de Yavuz Ağıralioğlu yurt dışı ziyaretleri yapacağını düşünüyorum." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT