Yurt dışında oy verme işlemi ne zaman başlıyor?

Yurt dışında oy verme işlemi ne zaman başlıyor?

Yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının oy verme işlemi ve süreci Türkiye'den farklı. Peki yurt dışında oy verme işlemi ne zaman başlıyor?

Yurt dışında yaşayan kayıtlı seçmenler oy verilebilecek ülkelerindeki başkonsolosluklarda ve gümrüklerde kurulacak sandıklarda oy verme işlemleri 27 Nisan Perşembe günü başlayacak.

Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye dışında 7 milyonu aşkın Türk vatandaşı yaşıyor. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı Türkiye vatandaşları oy kulanabilmek için başkonsolosluklarda veya Türkiye’ye giriş-çıkışlarda gümrüklerde kurulacak sandıklarda genel seçim için oy verme işlemleri 27 Nisan Perşembe günü başlayacak.

Yurt dışındaki konsolusluklarda oy verme işlemi 9 Mayıs Salı günü sona erecek. Vatandaşlar gümrük kapılarında ise 14 Mayıs’a kadar oy kullanılabilecek.

Seçim ikinci tura kalırsa ne olacak?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalırsa yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme süreci yine 20 Mayıs günü başlarken, konsolosluklarda 24 Mayıs günü son bulacak. Gümrük kapılarında ise sandıklar 28 Mayıs’a kadar oy işlemi için açık kalacak.

Gümrüklerde 24 saat boyunca oy kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT