Yunanistan'da hızla artan vakalara yeni önemler

Yunanistan'da hızla artan vakalara yeni önemler

Popüler tatil ülkelerinden biri olan Yunanistan turistlerle birlikte daha da artan vakalara karşı yeni önlemler ve kurallar getiriyor.

Yunanistan koronavirüs ile mücadelede artık daha sert önlemler almaya başladı. Bu önlemlerle birlikte gelecekte aşısız kişiler için bazı sosyal faaliyetler yasaklanacak.
Atina, sosyal aktiviteler ve iş yerleri için aşılanmamış insanlara daha katı korona önlemleri alacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, 13 Eylül Pazartesi gününden itibaren barlara, kafelere veya spor kulüplerine yalnızca aşıları tam olan kişilerin girebileceğini söyledi.

Bu düzenleme henüz ülkedeki sinemalar, tiyatrolar ve müzeler için geçerli değil. Korona testi negatif çıkan kişiler bu alanlara kabul edilmeye devam edecek. Aynı zamanda Atina yoğun bakımdaki hastaların yüzde 90’dan fazlasının virüse karşı aşısının olmadığını belirterek, uzun süredir devam eden aşı kampanyasını yeniden canlandırmak istiyor. Resmi rakamlara göre Yunanistan'ın 10,7 milyonluk nüfusunun yaklaşık 5,6 milyonu virüse karşı tam aşılı. Hükümet yüzde 80'lik bir aşı kapsamı hedefliyor.

“YÜKSEK RİSKLİ TATİL BÖLGELERİ”
Özellikle artan vakaların Girit, Rodos, Kos, Mikonos veya Nakşa gibi tatil adalarında yoğun olduğu bildirildi. Alman Federal Hükümeti bu nedenle bu bölgeleri “yüksek riskli bölge olarak” sınıflandırdı. Koronavirüs vaka sayıları birçok bölgede yeniden hızlı bir şekilde yükseliyor ve Yunanistan'ın Girit adasında belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

TESTLER ARTIK ÜCRETSİZ DEĞİL
Daha önce ücretsiz olan Korona testleri 13 Eylül’den itibaren ücretli olacak. Brüt asgari ücretin 680 Euro olduğu ülkede korona testi ücreti 10 Euro olarak belirlendi. 

Haber: Tuğba Ünal 

HABERE YORUM KAT