Yüksek tansiyona karşı uzmanlar açıklıyor, tansiyonu düşüren dört yiyecek

Yüksek tansiyona karşı uzmanlar açıklıyor, tansiyonu düşüren dört yiyecek

Dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri yüksek tansiyon hastası, bu durum için uzmanlar tansiyonu doğal yollardan düşürebilen dört yiyecek tavsiye ediyor.

Dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri yüksek tansiyonla mücadele ediyor. Uzmanlar yaygın tansiyon yüksekliğine karşı, tansiyonu doğal yollarla düşmesini sağlayan dört yiyecek açıkladı.

Kalıcı yüksek tansiyon, kalp krizi ve felç için en büyük risk faktörlerinden biridir. Uzun bir süre boyunca yüksek kan basınıcı, kan damarlarında hasara neden olur ve bunun sonucunda kan damarları daralır ve sertleşir. Bu da uzun vadede kalp krizi yaşama riskinizi çok artırıyor. Uzmanlar buna çözüm olarak dört yiyecek öneriyor.

İşte tansiyonunuzu doğal yollarla düşürebilecek dört yiyecek:

Kakao: Kakao, kan damarlarında nitrik oksit üretimini artırarak damarların genişlemesine ve esnekliğine katkıda bulunur. Günde 30 gram kadar bitter çikolata tüketmek önerilir.

Keten Tohumu Yağı: Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan keten tohumu yağı, kan damarlarını esnek hale getirir ve iltihaplanmaya karşı korur.

Pancar: Nitrik oksit üretimini artırarak yüksek tansiyona karşı koymak için pancar suyu içmek en iyisidir.

Kereviz: Kerevizdeki fitokimyasal 3-N-butilftalid, kan damarlarının kaslarını gevşeterek genişlemelerine neden olur.

Kalıcı yüksek tansiyon, kalp krizi ve felç için en büyük risk faktörlerinden biridir. Bu yiyecekler, damar sağlığını koruyarak ve tansiyonu düşürerek bu riskleri azaltabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT