YTB, Hanau saldırısının kurbanlarını Ankara ve İstanbul'da anıyor

YTB, Hanau saldırısının kurbanlarını Ankara ve İstanbul'da anıyor

Aşırı sağcı örgüt tarafından Hanau'da katledilenler için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye'de bir anma kampanyası başlattı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Hanau'daki aşırı sağcı saldırının kurbanları için Türkiye'de bir anma kampanyası başlattı. Ankara ve İstanbul'da anma plaketleri asıldı.

Olay panolarda Türkçe ve İngilizce olarak anlatılıyor: “Almanya'da aşırı sağcı terörist Tobias R., 19 Şubat 2020'de Frankfurt yakınlarındaki Hanau kentinde iki nargile barına giderek 'yabancılar' dediği kişileri vurdu. Manifestosunda Almanya'yı göçmen kökenli insanlardan arındırmak istediğini belirtti. "

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya da düzenlediği basın açıklamasında terör saldırısını hatırlattı.

Sırakaya, basın açıklamasında 19 Ocak'ta Hanau'da düzenlenen anma etkinliklerine katılacağını da duyurdu. Yurtdışındaki Türk vatandaşlarının barış içinde yaşamasını sağlamak Ankara'daki tüm parlamento partilerinin en büyük endişelerinden biridir. Türkiye, “aşırı sağcı fikirlere” karşı, barış içinde bir arada yaşamayı ve birbirini savunmayı sürdürecektir.

 

HABERE YORUM KAT