Yolcu gemisinde sebebi açıklanmayan ölümler, yolculuğu sonlandırdı

Yolcu gemisinde sebebi açıklanmayan ölümler, yolculuğu sonlandırdı

Nieuw Amsterdam yolcu gemisinde iki mürettebat hayatını kaybederken, şirket açıklamasında ölümlerin bir kaza sonucu meydana geldiği söylendi ancak çalışanların kimlikleri dahil başka hiçbir detaya yer verilmedi.

Holland America Line'a ait yolcu gemisinde meydana gelen trajik kazada iki mürettebat hayatını kaybetti. Denizcilik şirketi tarafından yapılan açıklamada, kayıplara, "Nieuw Amsterdam" gemisinin makine dairesinde meydana gelen kazanın neden olduğu belirtildi.

Yetkililerce kazanın nedeni araştırılırken, kalan mürettebat üyeleri için psikolojik destek çalışmaları başlatıldığı kaydedildi.

Şirket açıklamasında, "Holland America Line olarak hepimiz bu olaydan derin üzüntü duyuyoruz ve düşüncelerimiz ve dualarımız bu zor zamanda ekip üyelerimizin aileleriyle birlikte. Tüm misafirlerin ve mürettebatın güvenliği ve refahı şirketin mutlak önceliğidir" denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gemi, 16 Mart'ta 7 günlük bir yolculuk için ABD'nin Florida eyaletindeki Fort Lauderdale'den ayrılmıştı. Ölümcül olay, gemi Bahamalar'daki Half Moon Cay'e demirlediği sırada meydana geldi. Kazanın kesin seyri hakkında henüz resmi bir bilgi yok.

Sosyal medyada makine dairesinde bir buhar kompansatörünün patlamış olabileceği konuşuluyor. Ancak bu bilgi de henüz doğrulanmadı. Ölen mürettebatın kimlikleri hakkında da bilgi verilmedi.

Olayla ilgili yetkili makamlarca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

ARTI49
Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT